GIMNAZIJA “STEVAN JAKOVLJEVIĆ”: Dimitrije Pavlović, đak generacije, upisao Medicinski fakultet u Beogradu

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Још један испуњен дечачки сан остварио је недавно Димитрије Павловић. Овај бивши гимназијалац завршио је ове школске године Гимназију „Стеван Јаковљевић“ и из ове школе изашао са престижним прознањем Ђак генерације. Тако да није нимало случајно што је одмах након тога уписао и жељени факултет и од октобра биће званично студент Медицинског факултета у Београду.
Није нимало случајно ни то што је Димитрије из средње школе изашао са престижном дипломом Ђака генерације. За њега професори Власотиначке гимназије кажу да је био свестран ученик. Током досадашњег школовања постигао је одличне резултате на такмичењима из разних области. Подједнако је био успешан на пољу природних и друштвених наука. Његови професори посећају да је Димитрије као средњошколац био подједнако успешан и у ваннаставним активностима. Добитник је Октобарске награде општине Власотинце, као и новчане награде за постигнуте успехе на републичким такмичењима. Наиме, 2017. године овај свестрани дечак је освојио прво место на републичком такмичењу из енглеског језика, али и одличне резултате на другим такмичењима највишег ранга. Учесник је многих хуманитарних акција.
„Желео бих да оправдам ову престижну награду Ђака генерације, коју сам понео на крају досадашњег школовања. Трудићу се и даље и надам се да ћу успешно наставити школовање на Медицинском факултету у Београду. Из Основне школе „Синиша Јанић“ и Гимназије „Стеван Јаковљевић“ носим дивне успомене, лепа пријатељства и другарства. Највећа част за мене је да ме професори и вршњаци памте као доброг ученика и још бољег пријатеља и човека“, каже Димитрије Павловић.
Знајући и сами са колико је шарма и елоквенције учествовао на многим школским приредбама, верујући његовим гимназијским професорима, сигурни смо да ћемо већ за коју годину поново писати о Димитрију Павловићу као одличном студенту Медицинског факултета и још бољем лекару.

 

НАПОМЕНА: Пројекат – Култура и образовање у време интернета. Овај садржај део је пројекта који је суфинансирала општина Власотинце. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“ (Уговор о додели средстава из буџета општине Власотинце). Напомена: видети сајт (поглавље о Власотинцу)

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: