FILM O TOMI ZDRAVKOVIĆU: Priča o prijateljstvu, ljubavi i muzici

Loading

LESKOVAC: Ovde, u gradskom parku, najpre je podignut spomenik Tomi Zdravkoviću, kasnije premešten do same obale reke Veternice

LESKOVAC – U centru Leskovcu i Pečenjevcu, gde je Toma Zdravković proveo detinjstvo, podignuta su spomen obeležja, ali nijedna scena filma o ovom velikom umetniku neće biti snimljena u Leskovcu i selu Pečenjevcu.

Bojana Stamenković, dopisnica Južnih vesti iz Leskovca, napisala je veoma zanimljiv prilog o samom filmu i životu Tome Zdravkovića, koji je objavljen na sajtu te agencije.

BOJANA STAMENKOVIĆ: FILM O TOMI ZDRAVKOVIĆU, PRIČA O PRIJATELJSTVU, LJUBAVI I MUZICI

Tužno letoDanka, Šta će mi životDa l’ je moguće, samo su neki od hitova Tome Zdravkovića čije će nastajanje biti prikazano u filmu o nezaboravnom srpskom pevaču. Snimanje je počelo krajem jula, a dotaći će same početke i vrhunac Tomine slave, sve njegove ljubavi koje su mu bile inspiracija za pesme, ali i prijatelje sa kojima je činio umetnički milje tadašnje Jugoslavije.

Prva klapa dugoočekivanog filma o ovom boemu već je pala, a režiju potpisuju Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac. Kako kažu u Filmskom centru Srbije, osim života slavnog muzičara, u filmu će biti prikazan i njegov odnos sa velikim brojem prijatelja.

Pored Tome Zdravkovića, pojavljuju se i mnogi poznati umetnici tog vremena poput Silvane Armeulić, Dragana Nikolića, Predraga Živkovića Tozovca, Bore Todorovića i drugih – objavljuju Južne vesti.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor