PREKRŠAJNI SUD: Nijedna prijava nije podneta za nepoštovanje mera Kriznog štaba

Loading

LESKOVAC – Prekršajnom sudu u Leskovcu nije stigao nijedan prekršajni nalog niti je podnet zahtev od bilo koje nadležne inspekcije za sudsko odlučivanje povodom nepridržavanja propisanih mera prevencije koje je usvojio Krizni štab, reko je za Stav Jovan Spasić, zamenik predsednika Prekršajnog suda u Leskovcu.

I pored toga što se propisane mere kontrolišu od strane Komunalne inspekcije i policije do Prekršajnog suda nije doša ni jedan nalog. Po rečima Saše Pešića načelnika Odeljenja za inspekcijske poslove ovi organi uredno obavljaju svoj deo posla i o stanju na terenu obaveštavaju Krizni štab.

SEDIŠTE JABLANIČKOG UPRAVNOG OKRUGA

“Nadležnost Komunalne policije i inspekcije nije i podnošenje prijeva već samo obaveštavanje Kriznog štaba o stanju na terenu” – naglašava Pešić.

Nadležnost za podnošenje prijava negiraju i Sanitarna i Inspekcija rada.

“Republička sanitarana i Inspekcija rada nema dozvolu za zatvaranje objekata posle propisanog vremena koje je Krizni štab doneo već to treba radi Komunalna policija” – rekao je Miloš Ćirić, načelnik Jablaničkog upravnog okruga.

Krizni štab jeste na jednoj od sednica usvojio Uredbu o obavezi poštovanja propisanih mera u cilju sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom Covid 19, o kojim smo više puta pisali. Predviđene su i sankcije za ne poštovanje, kao i nadležnostima oko  kontrole ali Uredbom nije predviđeno i ko je nadležan za podnošenje prijava te,  prekršioci za sada ostaju ne kažnjeni – prenosi sajt Stav.life.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor