VLADIMIR MANDIĆ, NOVINAR: Saznajemo: U pripremi „Enciklopedija laži Ane Brnabić“ (beleška jednog penzionera)

Loading

VLADIMIR MANDIĆ, POZNATI NOVINAR: Otvoreno o svemu

Kako  portal “Dan u Beogradu” ekskluzivno saznaje u pripremi je štampanje luksuznog izdanja  „Enciklopedije laži Ane Brnabić“. Direktorka „Službenog glasila“, hvaleći ovaj izdavački  poduhvat godine dodaje da će, ukoliko Ana Brnabić bude premijerka i u novoj  Vladi, za četiri godine objaviti i drugi tom „Enciklopedije…“.

Ona duboko veruje da to neće biti izdavački promašaj i kaže da je distribucija obezbeđena  preko mesnih, opštinskih i gradskih odbora „naprednjaka“, kao i da će „možda broširano prvo izdanje biti besplatno deljeno kao dodatak jednom od provladinih tabloida“.

Ovo je, dakako, prva lažna vest ovog portala  i izazvana je još jednom u nizu neistina koju je juče izgovorila Ana Brnabić u Senti, tvrdeći da ona ne odlučuje o sastavu nove Vlade, već da o tome „odlučuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer je to njegova ustavna nadležnost!“

„Istinomer“ je odmah reaogovao tekstom i, citirajući Ustav, demantovao je premijerku ocenjujući njenu izjavu kao „neistina“. Predsednik Srbije, naime, ne odlučuje o sastavu vlade, već samo predlaže mandatara, na čiji predlog Narodna skupština bira Vladu.

Elem, na Guglu možete da pronađete i pročitate još šezdesetak Aninih laži, kontradiktornih izjava, neispunjenih obećanja… U taj broj ne ulaze nesuvisle i uvredljive  izjave o opoziciji, koje ne priliče em predsednici Vlade, em dami! Ne računaju se ni „advokatske usluge“ Vučiću, veličanje uspeha u borbi protiv korone, izjave o najboljoj privredi u Evropi…

Iako je ova brojka daleko manja od više stotina lažnih vesti objavljenih u provladinim medijima i televizijama sa nacionalnom frekfencijom, ona vređa zdrav razum građana i  uništava njihovo poverenje u srpski državni vrh. Kada se tome dodaju i bezbrojne laži Aleksandra Vučića slika amoralne, lažljive, kriminogene,“prljave“… Srbije postaje još crnja.

O svakodnevnom kršenju Ustava i zakona u ovoj zemlji više znaju vrapci u Pionirskom parku nego obični građani. I dok hiljade Beograđana ovih dana, zahvaljujući „sokolovom oku“, dobijaju rešenja o plaćanju kazni za nepropisno parkiranje, među njima i oni koji su sa četiri upaljena migavca ostavili auto na ulici  dok ne izvedu dete iz vrtića, Ana Brnabić nezakonito deli milijarde dinara!

Juče je, uz svu medijsku pompu, promovisana akcija „Moja prva plata“. Eksperti ističu da je, uz manje mane, veoma korisna i da će pomoći većem zapošljavanju mladih. I to ne bi bilo ništa sporno da u Zakonu o Vladi Republike Srbije izričito ne piše da „do izbora nove Vlada kojoj je prestao mandat može vršiti samo tekuće poslove“ . I laiku je jasno da izdvajanje dve milijarde dinara za „Moju prvu platu“ nije tekući posao i  da je moglo da se sačeka mesec dana. Uz podatak da ni odluka o izdvajanju tolikog novca nije objavljena u „Službenom glasniku“, eto posla za uspavanu Zagorku Dolovac, republičkog javnog tužioca.

Na kraju i pitanje Ani Brnabić: da li ikada, dok stoji pred ogledalom i češlja se, pomisli na sve one lažne izjave i nezakonite radnje?!

VLADIMIR MANDIĆ

»»» Svi tekstovi V. Mandića su na OVOM LINKU!

Vladimir Mandić – najkraća autobiografija: „Rođen sam 1949. u Beogradu. Ceo svoj radni vek proveo sam u „Politici“. Desetak godina sam pisao svašta nešto, a onda sam do penzije uređivao svašta nešto. Izveštavao sam sa Kosova, iz Ustavnog suda (koji je tada manje ćutao nego ovaj danas), vraćao se preko Pančevačkog mosta posle osam uveče sa posla za vreme bombardovanja… Sada ponovo pišem jer nisam u mogućnosti da idem kod psihijatra zbog zabrane izlaska“…

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: