FUDBALSKA FOTO PRIČA: “Dubočica” očekuje dobre rezultate u Prvoj ligi

Loading

ГРАДОНАЧЕЛНИК ДР ГОРАН ЦВЕТАНОВИЋ СА ИГРАЧИМА ФК ДУБОЧИЦА

ЛЕСКОВАЦ – У последњих неколико година спортска репутација града Лесковца je све боља. За Лесковчане није било веће среће када се прошле године РК „Дубочица“ пласирао у највиши ранг такмичења и свака утакмица на домаћем терену је била изузетно посећена. Тим успехом отпочела је серија добрих резултата из области спорта па је недавно и одбојкашки клуб Дубочица изборио пласман у највишу лиги, као и фудбалски клуб „Јединство“ из Грделице и клуб малог фудбала „Лесковац“.

За љубитеље најважније споредне ствари на свету, од великог је значаја и прелазак Градског фудбалског клуба „Дубочица“ у Прву лигу Србије која је званично почела прошле суботе у Новом Саду утакмицом између Дубочице и ФК Кабел. Ове суботе такмичење се наставља у граду на Ветерници утакмицом против Радничког из Крагујевца.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ДР ГОРАН ЦВЕТАНОВИЋ НА ТЕРЕНУ ФК ДУБОЧИЦА

Да би стадион Дубочица, који деценијама уназад није коришћен довољно и адекватно, испоштовао све прописе које Фудбалски савез налаже за ову лигу предузет је низ корака: чишћење око запуштене трибине, фарбање ограде око стадиона, адаптација свлачионица, тоалета, судијских соба, чеповање травнатог дела стадиона (оживљавање корена траве) које је претходни пут рађено 2002. године, а по правилу би требало да се ради на крају сваке полусезоне такмичења, адаптација спољашњих тоалета, кућице за судије, делегате, резервне играче, кућица за пренос утакмица, разделна ограда домаћих и гостујућих навијача, већим делом је уређена и атлетска стаза, увелико се ради на завршетку ложе за новинаре и ВИП посетиоце, а при крају је и прерасподела постојећих столица на трибинама.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је данас обишао овај спортски објекат и поручио играчима и руководству да им жели много успеха у предстојећем такмичењу и додао: „Проблем са којим се читав свет суочава, епидемија вируса корона, непогодно је утицао на наше планове, али смо да би утакмице могле да се одржавају на овом терену, морали смо да га доведемо, не у пристојно стање, него у најбоље могуће стање у последњих неколико деценија. Ови су млади момци пуни елана, прави спортисти и сигуран сам да ће да постигну свој максимум. Без високо постављених циљева нема ни високе позиције, како у спорту, тако и у животу. И подршка је увек добродошла, а Град ће и даље пружати подршку вашем клубу.“

Председник ГКФ „Дубочица“ Дејан Савић се захвалио градоначелнику на подршци пруженој приликом реализације пројекта обнове:

„Без обзира на то што смо административним путем прешли у прву лигу, ово је историјски успех клуба важан за читав Лесковац. Сигуран сам да ћемо опстати у овом рангу такмичења јер верујем у своје момке који имају квалитет и карактер да изнесу све то. Очекујем да већ 2023/2024. „Дубочица“ игра у Супер лиги. Сви тежимо ка томе и наши планови су усмерени ка томе.“

Савић је додао да је комисија Фудбалског савеза Србије оценила да је Градски фудбалски стадион уређен према стандардима Прве лиге и нагласио да су и млађе селекције напредовале поред првог тима клуба.

Душан Савић, капитен ГФК „Дубочица“, захвалио се градоначелнику и руководству клуба на свему што су урадили до сада за фудбал у Лесковцу и обећао да ће са својим саиграчима као тим дати све од себе да оправдају очекивања. „Атмофера у тиму је одлична, овај пораз нас нимало није пољуљао и једва чекамо утакмицу у суботу када ћемо дати свој максимум.“

Извор: званични сајт града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: