FOTO IZBORNA PRIČA: U Vlasotincu SNS u koaliciji sa SPS iako je mogao sam da vlada

Loading

VLASOTINCE – Bratislav Petrović, diplomirani ekomomista, novi je predsednik opštine Vlasotince, odlučila je odbornička većina na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine. Njegov zamenik je Vladimir Kocić (SNS), predsednik skupštine Milan Jović (SPS), a njegov zamenik Zoran Stamenković (SNS). Za sekretara skupštine postavljena je Ivana Stanojević (SNS). Izabrani su i članovi Opštinskog veća, njih sedmoro.

VLASOTINCE: Članovi Opštinskog veća

ČLANOVI OPŠTINSKOG VEĆA:

 • Za oblast zdravstve i socijalne zaštite, ostvarivanje ljudskih i manjinskih prava i poljoprivredu biće zadužen Boban Petrović, diplomirani pravnik.
 • Za poslove mesnih zajednica, putne infrastrukture i ruralni razvoj biće zadužen Zoran Miljković, preduzetnik.
 • Kultura, turizam, zanatstvo, ugostiteljstvo i trgovina biće sektor za koji će u novom opštinskom veću biti zadužena Tatjana Jovanović, specijalista strukovni ekonomista.
 • Za osnovno i srednje obrazovanje i vaspitanje, omladinu, sport i fizičku kulturu biće zadužen Aleksandar Jović, profesor razredne nastave.
 • Za oblast zaštite životne sredine, zaštite od elementarnih i drugih nepogoda i zaštitu kulturnih dobara od značaja za opštinu poverena je Žaklini Stefanović, diplomiranom geografu i turizmologu.
 • Za razvoj komunalnih delatnosti i lokalni ekonomski razvoj zadužen je Dragiša Miljković, strukovni menadžer.
 • Predškolsko vaspitanje i obrazovanje, dečja zaštita i saradnja sa nevladinim organizacijama poverena je Sanji Ristić, strukovnoj medicinskoj sestri.
BRATISLAV PETROVIĆ, novi predsednik opštine Vlasotince

-Tražim da u svom radu ne podređujemo lične interese opštim interesima, kao i da u svojim zahtevima imamo meru njihovog realnog ostvarenja – rekao je na početku obraćanja predsednik opštine Bratislav Petrović.

-Kada je u pitanju opštinski budžet, znam koliko se teško ostvaruju prihodi u njemu i da će država sve manje moći da izdvaja sredstva iz republičkog budžeta, imajući u vidu aktuelnu situaciju. Sasvim sam siguran da ćemo završiti započete projekte u narednom periodu i izraditi nove, za kojima postoji realna potreba stanovništva, a koje ćemo realizovati u narednom četvorogodišnjem mandatu. Nastavićemo sa ulaganjima u obrazovanje, socijalnu i zdravstvenu zaštitu, sport, atarske puteve i poljoprivredu, smanjenje stope nezaposlenosti, popravku puteva. Zajedno sa svojim timom daću sve od sebe da rešimo dugogodišnji problem vodosnabdevanja naših građana, jer ovakav način funkcionisanja „Vodovoda“ nema smisla – prenosi agencija Publika.

Za mene ova funkcija nije privilegija, već odgovornost. Radiću bez velikih obećanja, uz puno zalaganja, truda i rada. Verujem da ću opravdati poverenje – rekao je novoizabrani predsednik opštine Vlasotince.

Njega, zamenika i novi sastav opštinskog veća podržali su, osim naprednjaka i socijalista i tri od četiri odbornika Grupe građana „Dr Spasić“, kao i odbornici koji su izabrani na listi Bolja Srbija. Oni su, inače, saopštili da sada predstavljaju SPAS (Srpski patriotski savez) koji predvodi proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić.

VLADIMIR KOCIĆ, zamenik predsednik opštine Vlasotince

Vladimir Kocić, novi zamenik predsednika opštine zahvalio je na ukazanom poverenju najpre svojim stranačkim kolegama, zatim koalicionim partnerima, ali i bivšem predsedniku opštine Zoranu Todoroviću čiji je pomoćnik bio prethodnih godina.

-Čestitam svim odbornicima na izboru i želim puno uspeha u narednom mandatu – dodao je Kocić.

MILAN JOVIĆ, predsednik SO Vlasotince

Predsednik Skupštine Milan Jović (SPS) podsetio je da su socijalisti i naprednjaci u Vlasotincu sarađivali u dva prethodna mandata.

-Zahvaljujem svojoj partiji, ali i koalicionim partnerima iz SNS-a koji su, iako imaju većinu sa samostalno formiranje vlasti, odlučili da i u trećem mandatu sarađuju sa socijalistima. Skupština je i do sada dobro radila i verujem da će tako biti i ubuduće – rekao je Jović koji je ovu funkciju obavljao i 2013. godine.

VLASOTINCE: Sedište lokalne samouprave

NOVI SASTAV VLASOTINAČKOG PARLAMENTA

 • SNS, sa 27 osvojenih mandata, od 45 koliko broji skupština:
 • Na drugom mestu su socijalisti u koaliciji sa JS, koji imaju 7:
 • Grupe građana „Dr Spasić“ 4;
 • Pokret za Vlasotince 3 mandata:
 • Predstavnici liste Bolja Srbija, koji su osvojili 4 mandata, sada su, kako su rekli, deo pokreta Aleksandra Šapića;

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor