NARODNO POZORIŠTE: U pripremi dečja predstava “Uspavana lepotica” Željka Hubača

Loading

LESKOVAC – Posle šestomesečne pauze, vrata leskovačkog Narodnog pozorišta od danas su ponovo otvorena. Preduzete su sve mere zaštite koje je propisao republički Krizni štab. Na ulazu u pozorište nalaze se dezobarijetre, dezinfekcija ruku je obavezna, kao i nošenje maski, a u sali će gledaoci biti na razdaljini od jednog i po metra.

Kako za STAV kaže direktor Narodnog pozorišta, Dragan B. Marjanović, otvaranje pozorišta potpuno se uklopilo sa početkom sezone, koja i inače kreće u septembru.

DIREKTOR: Dragan Marjanović, poznati srpski glumac

“Za početak, obradovaćemo najmlađe. U pripremi je dečja predstava “Uspavana lepotica” po tekstu Željka Hubača, a u režiji Stojana Mladenovića. Reč je o potpuno novom igrokazu za decu, s obzirom na to da će ovo biti i lutkarska i predstava sa glumcima na sceni. Kostime, scenografiju i izradu lutaka potpisuje Hristina Nedeva Mladenović. Glumci se ovih dana okupljaju i poćinju sa probama, tako da očekujemo da će u drugoj polovini septembra ova dečja predstava biti premijerno izvedena” – naglašava Marjanović.

ŽELJKO HUBAČ: Poznati dramski pisac

Tokom sledećeg meseca na repertoaru Narodnog pozorištra Leskovac naći će se i predstave “Ako se probudim ili kao da je važno„ i “Svici„. Nakon nekoliko igranja pred domaćom publikom, ansambl leskovačkog teatra putuje krajem septembra za Vranje, gde će se na festivalu Joakim Vujić predstaviti upravo ovim dvema predstavama. Inače, na ovogodišnejm “Joakimu„ biće odigrano sedam predstava, a jedino će se leskovački glumci publici predstaviti sa dve.

“Planovi su nam veliki, ali svakako moramo da pratimo trenutnu epidemiološku situaciju, a posao ćemo realizovati u skladu sa preporukama. Za sada nam je u planu da pred kraj godine obradujemo publiku jednim revijalnim Festivalom komedije, da se svi zajedno malo nasmejemo i bar na kratko zaboravimo sve probleme koje nam je ova godina donela”, zaključuje Marjanović.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: