FOTO PRIČA: Osnovne i srednje škole spremno će dočekati 1. septembar

Loading

ЛЕСКОВАЦ: Медицинска школа

ЛЕСКОВАЦ – Пред нама је још један почетак школске године пун изазова. Претходне недеље, члан Градског већа мр Бранкица Стаменковић и представници Школске управе су одржали састанке са активима директора основних и средњих школа на територији града Лесковца.

ЛЕСКОВАЦ: Основна школа “Јосиф Костић”

Директори школа су поднели извештаје надлежним одељењима о припремљености за почетак школске 2020/21. године и представили моделе наставе које ће спроводити у складу са упутствима и препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја. На састанку је било речи и о средствима које ће локална самоуправа обезбедити за унапређење хигијенско-санитарних услова, те новоусвојеним финансијским плановима школа.

ЛЕСКОВАЦ: Школа за текстил и дизајн

Све основне и средње школе са територије града Лесковца спремно ће дочекати 1. септембар у погледу препорука и епидемиолошких мера којих се треба придржавати у циљу заштите ученика. Сума која се сваке године из буџета града Лесковца издваја за средства за дезинфекцију и одржавање хигијене образовно-васпитних установа је ове године повећана како би све школе на територији града испоштовале мере за спречавање и сузбијање ширења вируса корона. Уједно ће локална самоуправа финансирати набавку све заштитне опреме која је неопходна за несметано и безбедно извођење наставе.

ЛЕСКОВАЦ: Основна школа “Вук Караџић”

Свесни да ће околности у којима ће се одвијати настава бити другачије него иначе, неопходно је да свако из свог домена, како локална самоуправа, тако и родитељи и запослени у образовном систему, помогну школарцима да што успешније започну нову школску годину.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: