TURISTIČKA ORGANIZACIJA LESKOVAC: “Imitacija” 31. “Roštiljijade” uz trubače

Loading

LESKOVAC – U kompleksu Šop Đokićeve kuće sinoć je i u aktuelnim epidemiološkim uslovima  na specifičan način upriličena 31. Roštiljijada. Na ovaj način održan je  kontinuitet najveće i najznačajnije gastronomske manifestacije u zemlji.

Kako je kazao direktor Turističke organizacije u Leskovcu Nebojša Kocić, „Roštiljijada” je najvažnija i najznačajnija privredno-turistička manifestacija za grad Leskovac, kako zbog nekoliko stotina hiljada turista i posetilaca, tako i zbog promocije grada, kao turistički privlačne destinacije, kao potencijalnog tržišta za privrednike, ulagače, zbog promocije leskovačkog roštilja, kao jednog od najznačajnih brendova juga Srbije’’.

On je dodao da je ove godine je Roštiljijada trebala da se održi od 24 – 31. avgusta, ali je zbog nastale epidemiološke situacije otkazana kao i sve manifestacije koje okupljaju veliki broj posetilaca. Iz tog razloga, odlučeno je da se na ovaj način građani podsete na činjenicu šta ova manifestacija znači za grad i da se izrazi nada da će sledeće godine ona biti održana u punom svetlu. U ime lokalne samouprave obratila zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović koja je podsetila da Roštiljijada zauzima važno mesto na turističkoj mapi Srbije i sinonim je za grad Leskovac.

Ovom prilikom ekipa Predraga Lazarevića, koja drži rekord u pravljenju najveće pljeskavice, spremila je pljeskavicu od 33 kilograma. Predrag Lazarević je najpre izrazio žaljenje što nije mogla da se održi Roštiljijada u klasičnom obliku, a zatim dodao da je ekipa odlučila da ove godine napravi upola manju pljeskavicu nego prethodne uz obećanje da će iduće godine pljeskavica težiti 67 kilograma. Pljeskavica je podeljena građanima koji su se spontano okupili, a prisutne je zabavljao Trubački orkestar Isidora Zećirovića iz Bojnika – prenosi TV 4S

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor