SPORT U VLASOTINCU: Milan Stanojević na pripremama juniorske reprezentacije Srbije

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Због пандемије вируа ковид 19, већ дуже време сва спортска такмичења су престала. Без обзира на чињеницу да нема такмичења спортисти не мирују и користе ово летње време да тренирају.

У организацији Боксерског савеза Србије организоване су припреме талентованих боксера Србије и то тако што су базни кампови организовани по регионима Србије. За регион Војводине то је бања Ковиљача, за Шумадију Златибор, за Београд Авала, а за југоисток Србије камп је на Власинском језеру.

Припреме талентованих боксера водиће три тренера из Ниша и Сурдулице, док ће им у раду својим искуством и стручним саветима помагати тренер са Кубе Хорхе Луис Фромета Матош, кога је Боксерски савез Србије ангажовао од недавно за селектора репрезентације Србије. Фромета је један од најцењенијих стручњака на Куби и радиће са Српским боксерима који се припремају за Олимпијске квалификације у Лондону. Такође, он ће држати предавања и тренерима са циљем да се унапреди систем рада и резултати наших боксера буду још бољи.

На припремама на Власинском језеру које су почеле од 23. августа и које ће трајати до 31. августа, налази се Милан Станојевић из Власотинца, члан боксерског клуба “Арена”. Милан боксује у узрасту јуниора у категорији до 65 килограма. Овај талентовани боксер већ четврти пут учествује на припремама репрезентације Србије, а прошле године је учествовао и на јуниорском Европском првенству у Грузији где се пласирао на 5. месту.

„Чињеница да боксер нашег клуба у континуитету учествује на припремама репрезентације и осваја пласмане на великим међународним такмичењима је доказ да се у нашем клубу квалитетно и вредно ради са децом, а сваки успех нашег клуба за нас је подстицај да у будуће још вредније радимо“, рекао је Иван Јовић, тренер боксерског клуба “Арена” Власотинце, преноси лист Власина.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: