SEDNICA SO BOJNIK: Usvojen rebalans budžeta za 2020. godinu

Loading

BOJNIK – U Bojniku je održana druga sednica lokalne skupštine, koja je je počela i nastavila rad u bioskopskoj sali Ustanove kulture uz posebne epidemiološke mere koje podrazumevaju obaveznu dezinfekciju, propisanu distancu i nošenje medicinskih maski. Odbornici su najpre razmotrili i usvojili predlog Odluke o potvrđivanju mandata odbornika i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Prvu izmenu i dopunu programa poslovanja JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ sa finansijskim planom za 2020. godinu.

Na dnevnom redu našao se i usvojen je predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Bojnik za 2019. godinu, kao i predlog Odluke o rebalansu budžeta opštine Bojnik za 2020. godinu, što je bila i najvažnija tačka dnevnog reda.

U obrazloženju ovog predloga Aleksandar Nastić iz Odeljenja za finansije opštine Bojnik kazao je da se potreba za rebalansom budžeta  javlja na osnovu činjenice da se nakon vanrednog stanja do kog je došlo usled koronavirusa i zastoja u ,,punjenju budžetskih prihoda” mora izvršiti preraspodela sredstava i odrediti prioriteti u skladu sa politikom razvoja i na osnovu potrebe da se realizuju projekti koji moraju biti završeni.

Odbornici lokalnog parlamenta razmotrili su i usvojili i Predlog Odluke o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju opštine Bojnik za ovu godinu, kao i predlog Odluke o usvajanju programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Bojnik za tekuću godinu. Razmatram je i usvojen i  predlog Odluke o volonterskom radu predsednika Skupštine opštine Bojnik i zamenika predsednika Skupštine opštine Bojnik i stalnom radu članova Opštinskog veća, kao i brojna pitanja vezana za funkcionisanje lokalne samouprave među kojima posebno mesto zauzimaju predlozi odluka koje se odnose na izveštaje o radu obrazovnih, socijalnih i drugih ustanova.

Na ovoj sednici ostavku na mesto direktora Turističke organizacije podneo Danilo Krivokapić, a na njegovo mesto za vršioca dužnosti direktora postavljen je profesor razredne nastave Mladen Đorđević – javila je TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: