MEDVEĐA – SIJARINSKA BANJA: Uveliko se gradi “Staza zdravlja”

Loading

MEDVEĐA, SIJARINSKA BANJA – Kroz stoletne šume Sijarinske Banje, stazama koje pružaju velelepni pogled ka gejzeru i okolinu Sijarinske Banje, gradi se šetalište koje obogaćuje turističku ponudu ovog banjskog lečilišta.


Čitava pešačka (trim) staza biće prekrivena behatonom uz postavljanje ivičnjaka. Staza zdravlja ima pogled na oazu zelenila oko Gejzera, počevši od crkve putem koji vodi do objekta za inhalaciju.


Predsednik opštine Nebojša Arsić, sa saradnicima, obišao je radove na uređenju Sijarinske Banje i najavio nove sadržaje koje će banja pružati svojim gostima, počevši od Rimskog kupatila, Velnes i spa centra, koji ulazi u drugu fazu radova i nastavak na parternom uređenju Sijarinske Banje.

Opština Medveđa je u saradnji sa Rehabilitacionim centrom “Gejzer” iz Sijarinske Banje, aplicirala na konkursu sa projektom za razvoj turizma “Staze zdravlja”. Sredstva za realizaciju ovog projekta odobilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u iznosu od šest miliona, a Medveđa učestvuje u projektu sa šestotine hiljada dinara – saopštavaju iz lokalne samouprave.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: