JUBILEJ RTV I RADIO VRANJA: Četri decenije prve radio stanice u Pčinjskom okrugu

Loading

ВРАЊЕ – Поводом значајног јубилеја Радио телевизије Врање, 40 година радија и 25 година телевизије, градоначелник Врања др Слободан Миленковић и заменица градоначелника Зорица Јовић, приредили су пријем за државног секретара Александра Гајовића и Снежану Печeнчић из Министарства културе и информисања, директора, запослене и прву поставу новинара у Радио Телевизији Врање.

Том приликом, градоначелник се најпре осврнуо на саме почетке рада медија. ,,Програм Радио Врања, првог радија у Пчињском округу, стартовао је 7. септембра 1980. године. Почетак рада, са нестрпљењем и радошћу дочекали су многи грађани. Следећи савремене токове у информисању, петнаест година касније, у новембру 1995. године, уследио је још један подухват вредан пажње. Почела је са радом Телевизија Врање. Преданим радом, врло брзо су и Радио и Телевизија Врање препознати као озбиљни такмаци свим другим радио и телевизијским станицама у Србији, што доказују бројне награде. Верујем да садашњи менаџемент већ кује нове планове, који ће подићи стандарде у информисању”, рекао је градоначелник.

Државни секретар Александар Гајовић честитао је јубилеј и истакао задовољство што се из буџета града издвајају значајна средства за медије. ,,Надам се да ће кроз пројектно финанансирање, овај тренд бити настављен и у наредном периоду, јер је веома важно правовремено и објективно информисање. Радио Телевизија Врање је медиј који то годинама успешно ради”, рекао је Гајовић.

Зоран Величковић, директор РТВ Врање, захвалио се градоначелнику и градском руководству на великој помоћи и подршци. ,,Захваљујући вама, ова медијска кућа успела је да напредује и прати савремене трендове информисања. Пребродили смо све кризе и изазове и наставили са успешним информисањем овог дела Србије”, додао је Величковић.

Овом приликом градоначелник је поделио захвалнице новинарима који су радили од самог оснивања овог медија – преноси РТВ Врање.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor