AKTUELNO U LEBANU: Svim prvacima po 5.000 dinara, maske i rančevi!

Loading

LEBANE – Novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara i ranac dobilo je sto pedeset četvoro prvaka na teritoriji opštine Lebane. Ove godine prvaci su dobili i po dve maske prilagođene njihovom uzrastu i podeljenje su i svim učenicima  i obrazovnom osoblju osnovnih i srednjih škola. Sve škole na teritoriji opštine Lebane dobile su i vredne bezkontaktne toplomere koji će omogućiti redovno kontrolisanje telesne temperature učenika.

Kako je istakao zamenik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević, na ovaj način lokalna samouprava pokazuje društvenu odgovornost koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

Podela vrednih poklona počela je obilaskom  osnovne škole ,,Radovan Kovačević-Maksim“.

Direktor ove obrazovne ustanove Nebojša Đorđević istakao je da ovu školu pohađa 504 učenika, od čega je šezdeset četvoro prvaka i to 46 u centralnoj školi i 18 u isturenim odeljenjima. On je dodao da je prethodno izvršena dezinfekcija školskog prostora i da su stvoreni bezbedni uslovi za početak školske godine.

Rukovodstvo lokalne samouprave u ranim jutarnjim satima posetilo je i osnovnu školu ,,Vuk Karadžić“ koju pohađa oko 560 učenika, od čega je 44 prvaka i to 34 i matičnoj školi i 10-tak u isturenim odeljenjima. Direktor škole Dragan Jović izjavio je da je ova pomoć dobrodošla i dodao da se nastava odvija u specifičnim uslovima, ali da su preduzete sve mere bezbednosti. Kako je ovom prilikom konstatovano lokalna samouprava će i u narednom periodu pružiti svu potrebnu podršku skolama na teritoriji Lebana – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor