AKTUELNO U OPŠTINI BOJNIK: Stručna praksa za osmoro mladih od šest meseci do godinu dana

Loading

BOJNIK – U nerazvijenoj opštini Bojnik, na jugu Srbije, za 80 lica, obezbeđeno je radno angažovanje medju kojima za osmoro obavljanje stručne prakse uz nadoknadu od 20.000 do 24.000 dinara i to od šest meseci do godinu dana.

Za potrebe zapošljavanja mladih ljudi iz lokalnog budžeta izdvojeno je 5 miliona dinara, a isto toliko će obezbediti i Nacionalna služba za zapošljavanje. Kako je kazao zamenik predsednika opštine Dejan Stojanović putem tri mere, i to: samozapošljavanje, javni radovi i stručna praksa ukupno će 80 lica biti uključeno i radni proces i samim tim  skinuto sa evidencije nezaposlenih.

Za program stručne prakse biće uključeno  8 lica sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom, a lica će ovu praksu obaviti i Opštinskoj upravi, Centru za socijalni rad, Predškolskoj ustanovi ,,Đuka Dinić “ i Domu zdravlja. U zavisnosti od stručne spreme lica će raditi 6, 9 ili 12 meseci. Za svoj rad osobe sa srednjom stručnom spremom dobjaće naknadu od 20.000 dinara, sa višom od 22.000 i sa visokom stručnom spremom 24.000 dinara.

Kako je rečeno ovom prilikom opština Bojnik će i u narednom periodu društveno odgovorno pristupati rešavanju problema nazaposlenosti u cilju ostanka mladih – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: