Crna Trava: Ako vas interesuje ko je šesti put izabran za predsednika opštine…  

Loading

ЦРНА ТРАВАУ Црној Трави право гласа имало је 1222, а грађанску дужност искористило је 853 бирача. За СНС се определо 711, а за СПС-Једиствену Србију 120 житеља црнотравског краја.

  • У Црној Трави на конститутивној седници изабрано је ново-старо руководство. Славољуб Благојевић, дипломирани економиста, по шести пут изабран је за председника најмање општине на југу Србије. На протеклим изборима убедљиво је победила Српска напредна странка којој је од 19 одборних мандата припало 17, док је коалиција СПС-јединствена Србија освојила два места.
  • Поред Благојевића, за заменика председника општине изабран је Света Тошић, председник СО је Јоца Митић, а заменик председника Александар Глигоријевић. За секретара СО постављен је Александар Николић.
  • Занимљиво је да је актуелни председник Славољуб Благојевић, који је био у ранијим изборима на листама више странака (Нова демократија, ДСС, СНС) увек убедљиво побеђивао, а тријунфовао је и на тзв. директним председничким изборима.
  • Актуелни председник општине Црна Трава, како је својевремено обелодањено, први је јавни функционер који је пре десет година пријавио имовину. Тада је тврдио да је „најсиромашнији председник у Србији“, јер има возило „опел астра“ из 1996. и државни стан од 64 квадрата, који отплаћује до 2030. године“.
  • Црна Трава, пише на званичном сајту, је општина Јабланичког округа на југоистоку Србије. Граничи се са шест општина, а на истоку са Републиком Бугарском. Размештена је на обронцима Чемерника, Острозуба, Тумбе, Плане и Власинске висоравни са 318 квадратних километара. Сама Црна Трава смештена је на обалама Власине у дубокој ували притешњена планинама са свих страна, док је више од 20 села на висинама између 1000 и 1700 метара. Од Власотинца је удаљена 45 километара, а Власинског језера 10 километара.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor