Udruženje „Sevap“ iz Vlasotinca proslavilo godišnjicu rada

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Удружење “Севап” не посустаје са својим акцијама и активностима. У тренутку када се цела планета успорила због пандемије коронавируса, млади окупљени у овом удружењу препознали су потребу људи да им се на најразличитије начине помогне.

Током акције “Помози комшији” сваки члан удружења је по једном комшији уручио пакет помоћи. Тако да је помоћ стигла управо до оних којима је и најпотребнија. Чланови овог удружења у почетку нису желели много да причају о овом племенитом гесту, али су ипак проговорили како би анимирали све људе који желе неком да помогну да то и учине и да охрабре оне који то чине да наставе са својим хуманитарним радом.

“Време је такво да многи људи веома тешко живе. Људима су потребне различите врсте помоћи, од куповине намирница, преко сечења дрва, стручне помоћи, савета у вези превазилажења нагомиланих проблема, емотивне подршке, па све до малих ситних тренутака пажње која је обичном човеку све потребнија”, кажу у овом удружењу.

Прва креативна радионица Удружења “Севап” је одржана у сарадњи са Александром Цонић под слоганом “Сликај и циркај”. Простор за рад уступио је ресторан “Врућ ветар”.

Овом приликом окупиле су се различите генерације истинских љубитеља сликарства, од школараца до пензионера. Свако од учесника је могао допустити себи да скривени уметник проговори из њега, да неоткривени таленат заблиста и изађе на светлост дана. Севап екипа се након тога укључила у акцију која је покренута у оквиру Светског дана чишћења. Сви чланови су се пријавили за набавку стабала јасена и већ се планира колективна садња овог дрвета. Они су овом приликом позвали грађане да у својим двориштима и на свим слободним површинама засаде своје дрво.

На велику радост многих Власотинчана, удружење Севап је 28. августа прославило свој први рођендан. Није лако побројати шта су све ови млади ентузијасти покренули и реализовали током прве године свога рада. Ни овога пута им није мањкало оригиналности и духовитости тако да је прослава у “Маричкином” организована под слоганом “Ако си за севап, дођи на ћевап“ – преноси лист Власина.

 

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor