Obeležena 75. godišnjica završetka Drugog svetskog rata

Loading

MEDVEĐA – Obeležena je 75. godišnjica od završetka Drugog svetskog rata uz podsećanje na proboj jasenovačkih logoraša, organizovan je uz proslavljanje praznika Svetih Novomučenika Jasenovačkih. Događaj je održan u Hrvatskoj, 13. septembra, služenjem liturgije u manastiru Svetog Jovana Krstitelja u Jasenovcu.

Praznik novomučenika jasenovačkih i sabora srpskih svetitelja proslavljen je uz arhijerejsku liturgiju koju je sasluživalo osam Arhijereja, i okupljanje vernog srpskog naroda iz delova Hrvatske, Republike Srpske i BiH, Crne Gore, Srbije i dijaspore.

Dr Nebojša Arsić, ispred opštine Medveđa, bio je deo 20-člane delegacije iz Srbije. Delegaciju su činili načelnici upravnih okruga, predstavnici gradova i opština, a na njenom čelu bio je državni sekretar ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak. Poseta Zapadnoj Slavoniji upotpunjena je obilaskom spomenika na Trokutu, i posetom Banji Lipik i sabornog Hrama kod Vladičanskog dvora u gradu Pakracu.

Domaćin delegacije bio je predsednik veća srpske nacionalne manjine u ovom području Nikola Ivanović, koji je prisutne upoznao sa lokalnim prilikama i razvojnim šansama za bolju saradnju u oblastima privrede i turizma.

Recommended For You

About the Author: Medija centar 016

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: