LESKOVAC: Kako posluje kompanija MK, koju je posetio gradonačelnik dr Goran Cvetanović

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић посетио је данас кланицу и индустрију меса МК која ће након 10 година бити повезана на новоизграђену канализациону и водоводну мрежу за које је из буџета града издвојено 45,3 милиона динара.

Ова компанија која у Лесковцу послује од 1995. године важи за једну од најуспешнијих у индустрији меса. Поред производног центра који је изграђен 2010. године, МК има четири малопродајна објекта и 60 запослених.

„Данас смо добили прилику да видимо како настаје чувени лесковачки бренд, лесковачки роштиљ. Наш домаћин углавном сарађује са локалним узгојивачима стоке и врло је успешан. Марљиви и вредни људи овде раде, и месом и месним прерађевинама снабдевају читаву Србију, али и суседну Црну Гору. Наша је обавеза да омогућимо привредним субјектима што боље услове за рад. Искрено се надам да ће водоводна и канализациона мрежа унапредити пословање овог јаког предузећа. Јер наш лесковачки бренд, вредни и марљиви људи и предузетнички дух су рецепт за успех. Све ово показује да Лесковац заиста одликује добра пословна клима што је и документовано НАЛЕД-овим БФЦ сертификатом који смо по четврти пут добили са 96,33%. Драго ми је када видим да људи попут Александра Марковића имају породичне фирме које расту и развијају се, могли смо да видимо да се овде користе најсавременије машине, да су санитарно-хигијенски услови на високом нивоу, а у разговору са радницима сазнали смо и да су задовољни зарадом и условима рада“, рекао је данас градоначелник.

Љубиша Поповић, генерални директор ове породичне фирме, захвалио се градоначелнику на посети и додао да ће прикључење на водоводну и канализациону мрежу имати велики значај за пословање индустрије меса МК, али и заштити животне средине. „Ово је објекат који заслужује да има овако добре услове рада, јер фирме попут наше својим радом унапређују привреду овог града. Ми ћемо се трудити да и даље достојно репрезентујемо наш град у привредном смислу и да ширимо наше капацитете и запошљавамо нове раднике.“

Власник фирме Александар Марковић се осврнуо на претходних неколико месеци када је због епидемиолошке ситуације дошло до застоја у пословању, додавши да су се они прилагодили ситуацији у нади да ће она што пре бити превазиђена – објављено је на сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: