DAN BEZ AUTOMOBILA: Do posla pešice ili biciklom!

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У оквиру Европске недеље мобилности, која се одржава од 16. до 22. септембра, у циљу скретања пажње на важност смањења загађености ваздуха, широм Србије, уз подршку Сталне конференције градова и општина, јуче је обележен „Дан без аутомобила у градовима и општинама“.

Град Лесковац се трећу годину заредом придружио манифестацији која поред подизања еколошке свести, скреће пажњу на важност активних стилова живота и позитиван утицај кретања на здравље становништва. С обзиром на то да је тема овогодишње кампање „Мобилност за све без штетних гасова“, запослени у Градској управи и Кабинету градоначелника на посао су дошли без аутомобила, пешице или бициклом, и упутили су позив својим суграђанима да се прикључе акцији.

Градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић је и ове године радо узео учешће у овој акцији и на посао је дошао пешице. На путу до посла, градоначелник се сусрео са бројним Лесковчанима који су са њим поделили неке од својих идеје, похвале и сугестије – наводи се у саопштењу Информативне службе града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: