HUMANITARNA ORGANIZACIJA “HISARSKI ŠAMPIONI”: Saznajte, zašto su istinski šampioni humanosti!

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Хуманитарна организација „Хисарски шампиони“ данас је уручила донацију у виду постељина и јастука за Општу болницу и Дом здравља Лесковац, као 10 ауто-седишта за децу и 20 поклон-пакета за новорођенчад, заштитне опреме, која је намењена Центру за социјални рад. Вредност ове донације је 350.000 динара.

У име хуманитарне организације „Хисарски шампиони“ говорио је Душан Марек: „Здравствене институције, Дом здравља и Општа болница Лесковац, поднеле су највећи терет у борби против заразне болести ковид-19, на овај начин желимо да им се захвалимо и у знак пажње Дому здравља смо донирали 50 белих чаршафа, 30 непромочивих просторки и 20 медицинских мантила, Одељењу гинекологије и акушерства лесковачке болнице поклањамо 30 јастука, 30 постељина и 30 ћебади, а Одељењу неонатологије 20 пакета са основним потрепштинама за 20 новорођенчади. Захваљујемо и свим запосленима Центра за социјани рад, јер стоје на располагању најугроженијима, њима смо наменили 500 заштитиних маски.“

У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца присутнима се обратила др Александра Миловановић, члан Градског већа: „Честитам волонтерима на високом степену друштвене одговорности, солидарности и хуманости које показују оваквим акцијама, поготово зато што ово није први пут да дају свој допринос развоју нашег друштва. У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др Горана Цветановића захваљујем се на вашој иницијативи и спремности да помогнете својим суграђанима, у нади да ће се и други млади људи кренути вашим стопама.“

Милена Јовић и Миљан Костић, млади предузетници и једни од донатора су истакли да су са задовољством прихватили да учествују у овој акцији, јер је епидемија вируса корона показала да институције здравствене заштите имају виталну улогу у сваком друштву.

Директор лесковачке болнице др Небојша Димитријевић се у име пацијената, посебно оних најмлађих, али и запослених, захвалио „Хисарским шампионима“ на великодушној донацији: „У овом тренутку нама је најпотребнија постељина, јер нам је у овој пандемији која је захватила цео свет она најпотребнија с обзиром на то да се оне после сваке употребе стерилишу и највише нам недостају. Хвала вам велико, донација није мала. Желим да искористим прилику да се захвалим свим донаторима који су у последњих шест месеци помагали болници, јер њихова помоћ није нимало занемарљива”, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: