SEDNICA SO VLASOTINCE: Zašto je prekinuta, nastavak 25. septembra!

Loading

SEDNICA SO VLASOTINCE: ODBORNICI ZASEDALI U SALI KULTURNOG CENTRA

VLASOTINCE – Odbornici Skupštine opštine Vlasotince odlučivali su na jučerašnjoj sednici o obrazovanju stalnih radnih tela skupštine opštine. Formirani su Savet za mlade, Komisija za rodnu ravnopravnost, Savet za praćenje primene etičkog kodeksa, Korisnički savet javnih službi, Savet za zdravlje, Savet za zapošljavanje  i Savet za bezbednost. Obrazovana je i Komisija za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica.

Diplomirani pravnik sa pravosudnim ispitom Irena Cvetković postavljena je za opštinskog pravobranioca, a do sada je obavljala funkciju zamenika pravobranioca. Profesor fizičke kulture Igor Jović imenovan je za vršioca dužnosti SRC Vlasina, a master teoretičar umetnosti Branislav Katić za vršioca dužnosti Kulturnog centra.

SEDNICA SO VLASOTINCE: RADNO PREDSEDNIŠTVO

Na dnevnom redu bio je i rebalans budžeta. Predsednik opštine Bratislav Petrović naveo je investicije koje su planirane do kraja godine. „Predviđena su veća sredstva za socijalnu zaštitu, konkretno projekat Pomoć u kući za decu od 1,5 miliona i Dnevni boravak za decu u iznosu od 2,3 miliona, tri miliona za jednokratne pomoći, zatim pomoć u kući za starije i sredstva za uslugu ličnog pratioca deteta. Smanjenje sredstava u opštinskoj upravi najvećim delom prebačeno je PU „Milka Dimanić“. Rekonstrukcija dvorišta opštine je potpuno nova pozicija i za nju je opredeljeno 3,6 miliona, za rekonstrukciju kotlarnice planirano je 1,2 miliona dinara, budžetska rezerva povećana je za četiri miliona dinara. Za izgradnju ulica u Vlasotincu opredeljeno je 9,6 miliona i to uliceVojvode Mišića – krak, u. AVNOJ-a, ul. Desanke Maksimović, Radnička – krak, Mije Milenkovića – krak, izgradnja kanala u MZ Stajkovce, za sport još 1,5 miliona za poseban program, a imajući u vidu da FK Vlasina slavi 100 godina postojanja moći će da konkuriše za ova sredstva. Ovim rebalansom opredeljena su i sredstva za Dom kulture u Batulovcu za izradu fasade i ograde, za rekonstrukciju Doma kulture u Konopnici za nadstrešnicu i fasadu, kao i za subvencije u poljoprivredi skoro pet miliona dinara – nabrajao je predsednik vlasotinačke opštine.

BRATISLAV PETROVIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE VLASOTINCE

Osnivački kapital „Vodovoda“ povećan je za 16 miliona što su i pozicija i opozicija označili kao problem koji u ovom preduzeću ne treba više da se rešava na taj način. Predsednik Petrović je naveo nekoliko mogućnosti za rešenje, ali i činjenicu da su iznosi veliki i da prihodi „Vodovoda“ ne mogu da pokriju troškove.

Odbornička većina lokalnog parlamenta usvojila je i predlog odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu i zaključak o izvršenju budžeta za prvih šest meseci ove godine. Na pitanje zašto sredstva koja su se trošila u vreme vanrednog stanja i koja je predsednik opštine imao pravo da potpiše, nisu naknadno verifikovna na skupštini. Odbornik Žarko Kostić dobio je odgovor da su u pitanju sredstva budžetske rezerve i da za to nije potebna verifikacija.

Sednica je prekinuta nakon usvajanja 26 od 46 tačaka dnevnog reda. Nastavak je najavljen za petak 25. septembar u 16 sati. prenosi agencija Publika.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: