PRIMER ZA UGLED: 112 najboljih maturanata dobilo 2,8 miliona dinara

Loading

LESKOVAC: NAJBOLJI MATURANTI – PONOS GRADA

ЛЕСКОВАЦ – Праксу града Лесковца да сваке године путовањем Србијом награђује матуранте средњих школа носиоце дипломе „Вук Стефановић Караџић“ је, нажалост, ове године прекинула пандемија вируса корона. Како је здравље деце и свих становника на првом месту градском руководству на јучерашњој седници Градског већа одлучено је да новац испланиран за наградну ексурзију буде уплаћен свим „Вуковцима“ лесковачких средњих школа.

Тим поводом данас је у Центру за стручно усавршавање у образовању уприличена подела уговора са новчаним износом од 25 хиљада динара најбољим матурантима којих је било 112. Укупна сума која ће „Вуковцима“ већ данас бити исплаћена из буџета града Лесковца износи 2,8 милиона динара.

Честитајући будућим бруцошима на досадашњем успеху, уз жеље да у наредном периоду школовања и живота буду још успешнију уговоре је поделио градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић и поручио: „Новац не може да замени незаборавне тренутке које бисте проживели, овим чином желимо показати да подржавамо вас, младе људе, и да вас подстичемо да радите јаче, боље и брже: верујем да да вам овај подстицај значи како бисте наставили да се бавите оним за шта сте се определили и у чему сте најбољи. Нека вам ова симболична сума буде поклон од стране Града Лесковца за ново поглавље у које ћете ускоро закорачити, будите сигурни да ћете у нама увек имати верног савезника.“

Цитирајући Доситеја Обрадовића уз речи „Навикавајмо младеж на добро, од тога много зависи“, градоначелник Цветановић је данас рекао како су успешни млади најбољи амбасадори једног града и највеће богатсво једног друштва и поручио окупљенима да буду вредни, марљиви и да им је будућност у Лесковцу обезбеђена.

У име награђених скупу се обратила Јана Јовановић, матурант Гимназије Лесковац и бруцош Медицинског факултета Универзитета у Београду. „Радовала сам се екскурзији коју је за нас, најбоље матуранте средњих школа органиозовао наш град. Поред упознавања знаменитости наше државе, имали бисмо незаборавне успомене, учврстили бисмо постојећа и стекли нова пријатељства. Жао ми је што нисмо отпутовали. Свакако, у име свих добитника захваљујем руководству града на челу са градоначелником на тако доброј идеји, поред свега што нам тако доказујете да бринете о нама и цените наш успех“, рекла је Јовановићева.

Говорећи о томе да се у Лесковцу младима пружа шанса и да се успех и рад поштују градоначелник је говорио и о члановима Градског већа који су се понаособ представили и „Вуковцима“ будућим бруцошима пожелели све најбоље.

Заменик градоначелника др Ана Јанковић Стојановић је честитала на досадашњем успеху и пожелела све најбоље у будућности.

Бранкица Стаменковић, магистар географије, члан Градског већа задужена за просвету, је подсетила да се сваке године на Дан града и Савиндан, награђују најуспешнији млади таленти и најавила долазак директора Истраживачке станице Петница Николе Божића у Лесковац.

Члан Градског већа задужен за развој градске управе, мастер економиста Стефан Китановић је апострофирао да Лесковац препознаје значај награђивања младих и рекао да верује да ће сви присутни остварити значајне резултате на уписаним факултетима.

Др Александра Миловановић, које је у Градском већу задужена за област здравства и социјалне заштите, казала је да зна колико је знања и пожртвовања потребно да се нађете међу најбољима и поручила да је младост матураната карта за успех.

Маја Валчић, докторанд Технолошког факултета и магистар фармације задужена за област заштите животне средине, поручила је младима да се нада да неће заборавити свој град и поручила да Лесковац на младе никада неће заборавити.

Докторанд Економског факултета Александра Ђорђевић, члан Градског већа задужена за финансије је поручила како је сигурна да ће „Вуковци“ у будућности низати још веће успехе и саветовала их да не заобилазе препреке јер се само тако постиже успех и остварују снови.

На данашњој подели представљени су и чланови Градског већа Срећко Стаменковић, задужен за област информисања и др Слободан Глишић задужен за стандардизацију система Градске управе и помоћник градоначелника Андрија Атанасковић за које је речено да својим умећем и вредним радом доприносе развоју града Лесковца и бољем функционисању локалне самоуправе.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor