AKTUELNO U LESKOVCU:  Izložba“Kvadrat na kub“ u Narodnom muzeju do 7. oktobra

Loading

ЛЕСКОВАЦ – „Квадрат на куб“ аутора Петра Вујошевића, Гордане Башкот и Гордане Станишић Вујошевић је име изложбе отворена је у Народном музеју Лесковац. Инспирисани симболом квадрата аутори кроз три сасвим различита ликовна поступка: мозаик, гваш и колаж, тежи интроспекцији кроз свој ликовни рад, одређеном самосагледавању које затим повратно утиче и на сам ток ликовне креације, што повезује њихове различите поетике.

Уз поштовање свих прописаних мера, љубитељи уметности имају прилику да до 7. октобра посете галерију овог храма културе и уживају у делима поменутих аутора.

У име локалне самоуправе и градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића обратила се Маја Валчић, члан Градскoг већа и истакла да локална самоуправа издваја значајна средства за реализацију културних дешавања. “Очекује нас једна плодоносна јесен, наравно у складу са прописаним мерама због актуелне ситуације. Позвала бих све грађане да посете ову изложбу и надам се да ће уживати.”

Петар Вујошевић, један од аутора изложбе, изразио је своје задовољство што се налази у Лесковцу додавши: „Овде сам са групом аутора излагао пре 12 година. Град се у међувремену променио, могу рећи на боље. Ова изложба има три различита аутора и коришћене су три различите технике, али је заједничко трагање за одговором на питање „Зашто човек ствара?“ и одакле то стваралаштво извире.“

Извор: званични сајт Града Лесковца

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: