FOTO PRIČA O VUKOVCIMA: Mladi, lepi i pametni, ponos Leskovca

Loading

LESKOVAC – Za svršene leskovačke  srednjoškolce nosioce diplome ,,Vuk Stefanović-Karadžić”, u dvorištu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju priređena svečana podela ugovora.

Kako je istakao gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, vaučeri u vrednosti od 25.000 dinara za 112 vukovaca za šta je iz gradske kase izdvojeno 2,8 miliona dinara su zamena za tradicionalnu ekskurziju koju je poslednjih godina grad organizovao za ove mlade ljude.

Mladim vukovcima, koji su već brucoši na mnogim fakultetima širom zemlje, obratili su se i članovi tima gradonačelnika, takođe mladi I obrazovani ljudi koji su postigli vrhunske rezultate tokom školovanja , a koji se sada nalaze na pozicijama zamenika, pomočnika gradonačelnika i gradskih većnika. Na ovaj način je pokazano i dokazano da grad Leskovac daje podršku obrazovanim i sposobnim mladim kadrovima.

Doktorand Ekonomskog fakulteta Aleksandra Đorđević, član Gradskog veća zadužena za finansije, je poručila kako je sigurna da će „Vukovci“ u budućnosti nizati još veće uspehe i savetovala ih da ne zaobilaze prepreke jer se samo tako postiže uspeh i ostvaruju snovi.

Na današnjoj podeli predstavljeni su i članovi Gradskog veća Srećko Stamenković, zadužen za oblast informisanja i dr Slobodan Glišić, zadužen za standardizaciju sistema Gradske uprave, i pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković za kojeg je rečeno da svojim umećem i vrednim radom doprinose razvoju grada Leskovca i boljem funkcionisanju lokalne samouprave.

I ime nagrađenih vukovaca, obratila se sada već student Medicinskog fakulteta Jana Jovanović. Kako je rečeno ovom prilikom, grad Leskovac će i ubuduće podsticati mlade i talentovane ljude za koje će uvek vrata kabineta gradonačelnika biti širom otvorena – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor