FOTO – PRIČA: Zatvoren 13. festival “Liffe”, dobitnik prve nagrade za režiju Srdan Golubović za film “Otac”

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Церемонија затварања 13. Лесковачког фестивала филмске режије почела је одавањем почасти минутом ћутања преминулом Горану Паскаљевићу, овогодишњем добитнику Награде “Живојин Жика Павловић”.

На вечерашњем затварању подељене су награде најбољим учесницима фестивала. Награда LIFFE за најбољу женску улогу припала је Ивани Вуковић за улогу у филму “Мој јутарњи смех”, док је награда за најбољу мушку улогу припала Филипу Ђурићу за улогу у истом филму.

Трећа награда “Живојин Жика Павловић” додељена је редитељу Марку Ђорђевићу за филм “Мој јутарњи смех”, друга Младену Ђорђевићу за режију филма “Сумрак у бечком хаустору” док је прва награда коју је уручио градоначелник Лесковца др сци. мед Горан Цветановић отишла у руке Срдана Голубовића за филм “Отац”.

Захваљујући се на додељеној награди, Срдан Голубовић је рекао како је она за њега веома значајна и велика част. Посебну захвалност упутио је Дарку Бајићу који му је пружио прилику да ради са њим и на страсти коју му је пренео за рад на филму.

“Исту страст Дарко је пренео и на овај дивни фестивал, зато је он за све нас који се бавимо режијом значајан.”

Тринаести LIFFE затворио је Гордан Кичић.

“Осећам се веома почаствован што сам ја једини глумац редитељ у овој селекцији. Захваљујем се Дарку Бајићу који овај фестивал негује и граду Лесковцу на дивној организацији. Видимо се већ следеће године у бољим условима”, поручио је Кичић, објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: