LESKOVAC – SELO MANOJLOVCE: Problem kanalizacione mreže postoji 25 godina!

Loading

ЛЕСКОВАЦ – У Манојловцу је данас одржана конференција за медије поводом радова на изградњи атмосферске канализације у овом месту у дужини од 225 метара, вредности 2,2 милиона динара на регионалном путу другог Б реда.

Жарко Богатиновић, народни посланик, обратио се медијима и казао да проблем са атмосферском канализацијом у Манојловцу постоји 25 година, јер је приликом изградње пута дошло до одсецања дела канализационе мреже.

„То је доводило до бројних проблема при падавинама, стварало потешкоће мештанима, отежавало саобраћај и угрожавало безбедност учесника на овом путу, наричито најмлађих. У Манојловцу живе и раде најбољи пољопривредни произвођачи, око овог места гравитира 20 села која користе овај пут зато дугујемо велику захвалност градоначелнику др сци. мед. Горану Цветановићу због тога што је препознао проблем и приступио његово решавању“, рекао је Богатиновић и осврнуо се на завршетак Конкурса за доделу субвенција пољопривредним произвођачима  уз констатацију да је за те намене испланирано 30 милиона динара и да је то још један доказ одговорне политике коју град Лесковац спроводи.

Марија Рајковић, из Кабинета градоначелника, казала је да Град Лесковац не запостаља ниједан део свог подручја. „У прилог томе говоре и данашњи радови на изградњи атмосферске канализације за које је из буџета Града издвојено скоро 2,2 милиона динара, и који се приводе крају. Реализација овог пројекта је веома важна јер ће умогоме олакшати живот мештанима овог краја.“

„Поменућу и да је, само у протекле четири године у изградњу и реконструкцију канализационе мреже уложено више 20 милиона динара“, додала је Рајковићева и истакла да ће Град Лесковац и у наредном периоду наставити да реализује пројекте који ће допринети квалитетнијем и бољем животу свим његовим становницима.

Директор ЈП „Урбанизам и изградња“ Новица Николић говорио је о техничким детаљима: „Изграђена атмосферска канализација у дужини од 225 метра, 7 шахти, урађен је прелаз испод државног пута, затим повезивање на постојећу атмосферску канализацију, као и излив на крају цевовода. Сви ови радови су изведени на основу пројекта који је урадило ЈП Урбанизам и изградња, на основу одобрења и сагласности која је добијена од ЈП Путеви Србије. Извођач ових радова је Ивестпродукт из Лебана и радови су завршени у року, а циљ је био да се реши одводњавање са државног пута и да постојећа атмосферска канализација буде у функцији – објављено је на званичном сајту града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: