FOTO PRIČA: Grdelica centar ekipe filma „Bilo jednom u Srbiji“

Loading

ЛЕСКОВАЦ, ГРДЕЛИЦА – У Грделици, тачније у Радничкој улици, почело снимање филма “Било једном у Србији”. Градоначелник Лесковца др Горан Цветановић, са сарадницима, посетио је сет и глумачку екипу.

Обишли су зантаску улицу, која је уређена за потребе снимања филма, берберницу и Буретову кафану, и разговарали са великим именима српске кинематографије – са Немањом Оливерићем и Драганом Петровићем Пелетом. Глумци су том приликом казали да воле Лесковац и да им је драго што су део овог великог пројекта.

„На пројекту је отприлике ангажовано 120 људи, само из нашег града, што много значи нашим људима. Добиће плату, а притом ће осетити дух Холивуда, на неки лесковачки начин, а нама је најбитније оно што ће касније да остане за историју, а то је филм о Српском Манчестер, о људима који су били ведрог духа, који су имали фантастичан интелектуални потенцијал, који су имали осећај за правду, али и за бизнис. Овако шира јавност ближе спознаје Лесковац“, рекао је градоначелник Цветановић и додао да Град доста помаже снимање филма и да ће се касније сви ти искоришћени ресурси преместити на одређене локације у граду и околини.

Градоначелник Цветановић је, обишавши сет, казао да тада гласила нису постојала и да су бербернице биле замена за лесковачка гласила. „Ту су се шириле праве и лажне приче, градске приче, а могу да кажем да се и данас то није променило“, нашалио се он.

„Аутентичност бербернице је очигледна, види се да је уложено много љубави и пажње“, додао је градоначелник.

„Прави смисао, функцију и значај ове бербернице треба тражити у симболици надимка власника ове радње – „Топодупче“, додао је Звонимир Шимунец, аутор пројекта – објављено је на сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: