ЛЕСКОВАЦ: На Грудном одељењу Опште болнице повећан број пацијената, али нема ковид позитивних

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Број лежећих пацијената на Грудном одељењу Опште болнице Лесковац повећан је у протеклој недељи. Реч је углавном о хроничним болесницима, пре свега астматичарима, који готово увек приликом смене годишњих доба имају израженије реакције.

„На сву срећу немамо ни једног ковид пацијента. Повећани број респираторних инфекција карактеристичан је за ово доба године, што због наглих временских осцилација, што због алергена у ваздуху. Најтеже облике инфекција имају хронични астматичари, али се из године у годину јавља све већи број људи који нису хронични болесници са тежим облицима бронхитиса или упалом плућа. Сви који су на одељењу негативни су на ковид 19, а терапија код оних који су хоспитализовани зависи од тежине инфекције и њеног узрока”, каже за СТАВ доктор Драган Јовановић, начелник Грудног одељења ОБ Лесковац.

Он препоручује свим људима који су склони респираторним инфекцијама да се уз консултацију са својим изабраним лекаром договоре око примања вакцине против сезонског грипа. „С обзиром на то да медицинско особље на нашем одељењу спада у ризичну групу због свакодневног контакта са пацијентима, препорука је да се и они вакцинишу против сезонског грипа, али ће одлука сваког медицинског радника и осталог особља о томе да ли ће се вакцинисати бити индивидуална” , наглашава доктор Јовановић.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: