ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА: Ко је међу привредницима добитник Октобарске награде!

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Локална самоуправа града Лесковца улаже велике напоре како би изашла у сусрет свим људима који доприносе запошљавању, развоју града а својим производима проносе добар глас о Лесковцу. Ми имамо обичај да кажемо да су они једни од најбољих амбасадора нашег града. Трудимо да комуникација са привредним субјектима са подручја града буде константна и квалитетна и Дан отворених врата градоначелника је један од начина да наставимо да стварамо повољне услове за развој нашег града.

Помак који смо у привредном смислу направили у последњих 8 година је видљив на сваком кораку и део напретка је представљен и у филму који прати моје излагање. Одузео бих вам превише времена када бих покушао да набројим сва признања и награде који доказују да смо успешни на том пољу, али поменућу оно што сматрам најбитнијим, а то је НАЛЕД-ов БФЦ сертификат за град са повољним пословним окружењем који смо заслужено први у Србији добили по четврти пут и то са 96,33% испуњених критеријума. Прошле недеље смо добили увид у истраживање немачке агенције ГИЗ где су Лесковац и Нови Сад проглашени доминантнима у привредном смислу јер их одликује најповољнији амбијент за улагања”, овим речима је данас градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић започео своје излагање на конференцији поводом Дана отворених врата за привреднике и предузетнике Лесковца.

Он се свим присутним привредним субјектима захвалио на одазиву и доприносу развоју читавог југа Србије., истакавши да је глобална пандемија узроковала губитке у пословању већине предузећа, али да се Република Србија озбиљно посветила решавању те проблематике па је након првог и најозбиљијег таласа короне спровела пакет економских мера захваљујући којима су привредни субјекти премостили смањење привредних активноти.

„За ових осам година смо остварили контакт и обишли скоро сва предузећа и бројна пољопривредна газдинства на територији града. На тај начин се смо се упознали са вашим пословањем, артикулисали неке ваше проблеме и почели да их решавамо. У 2020. смо до сада посетили преко 40 предузетника и привредника, и верујем да би тај број био много већи да није дошло до епидемије. Искрени смо у намери да бацимо посебно светло на успешне и предузимљиве привреднике тако што се сваке године међу добитницима Октобарске награда града Лесковца нађу и успешни предузетници са нашег подручја.

Само у последњих 7 година је преко 15 привредника и пољопривредника одликовано Октобарском наградом и моја је жеља да са том праксом наставимо и убудуће“. Он је позвао присутне да се следеће године укључе у предлагање кандидата и додао да су овогодишњи кандидати за Октобарску награду града Лесковца за посебан допринос привреди и развоју гарада компаније Тера стил и Тами трејд, Драган Станисављевић и Синиша Ристић који су започели реконструкцију чувеног хотела Београд и Божидар Стојковић чија фирма Метла комерц обнавља Лесковачки сајам.

Након градоначелниковог излагања скупу су се обратили неки од присутнних привредника. Већина њих је нагласила да је привредни амбијент у Лесковцу унапређен, што су поткрепили чињеницама о проширењу својих производних и продајних капацитета што резултира отварање нових радних места. Било је речи о доброј сарадњи и комуникацији са представницима локалне самоуправе и посебно је истакнуто да је смањено време чекања на административни део посла, нарочито онај који се тиче издавања дозвола.

Изнели су и своја искуства током пандемије корона вируса уз констатацију да су задовољни функционисањем Штаба за ванредне ситуације.

Неки од њих су изнели проблеме са којима се суочавају, а који се углавном тичу инфраструктуре. Наглашено је да ће њиховом решавању приступити што пре и у складу са надлежностима локалне самоуправе града Лесковца – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor