CENTAR ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE: Prvi dečji naučni kamp “Krojimo mape”

Loading

LESKOVACPrvi Dečiji naučni kamp u Leskovcu, pod nazivom „Krojimo mape“ osmišljen je tako da se deca zajedno sa svojim vršnjacima koja će raditi u grupi od po 20 polaznika u Centru za stručno usavršavanje  u stimulativnom okruženju i na zanimljiv i edukativan način upoznaju sa naukama i stručnjacima koji rade u oblastima mapiranja.

Poseban akcenat dat je mapama iz oblasti tekstilne industrije po čemu je Leskovac bio i ostao vodeći grad ne samo u Srbiji, već i u okruženju, kazala je direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Emina Jovanović.

Cilj kampa je podstaći decu da razvijaju način razmišljanja koji je otvoren za eksperimentisanje, grešenje, rizikovanje i inovaciju. Ove godine u Leskovcu, akcenat će biti stavljen na kartografiju, mape, tekstilne materijale i šivenje.

Tokom kampa timovi dece će zajedno sa jednim naučnim demonstratorom krenuti od pojma i teme mapiranje koju će istražiti, opisati, definisati i preoblikovati u nacrt svog projekta. To znači da su oblasti koje će biti uključene u program veoma raznovrsne i sami timski projekti zavise delom i od dečjih interesovanja.

Očekujemo da će na kampu nastati projekti koji temu mapa i mapiranja kao naučne metodologije istražuju kroz biologiju, hemiju, fiziku, inženjerstvo, tehnologiju, ples, muziku ali i kroz neke pristupe koje ne znamo ali kojima će nas sama deca naučiti, ističu u Centru za stručno usavršavanje.

Svi radovi dece koji budu nastali tokom trodnevnih radionica moćiće da se vide 18. oktobra u Centru za stručno usavršavanje – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: