DOM KULTURE PEČENJEVCE: “Dečja nedelja” u skladu sa aktuelnom situacijom

Loading

LESKOVAC, PEČENJEVCE – Dom kulture Pečenjevce obeležava ove godine Dečiju nedelju u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom i na osnovu svih preporuka nadležnih organa o radu i delovanju ustanova kulture.

U ponedeljak, 05. oktobra održana je predstava za decu „Dečije igrarije“ u izvođenju glumaca niškog pozorištanceta „Zvonce“ nastala na delima Duška Radovića, Ljubivoja Ršumovića i Dobrice Erića.

U utorak je u Porti manastira Sveti Jovan u Jašunji održana jednodnevna 26. po redu Dečija likovna kolonija „Na krilima mašte“ koja je i ove godine okupila talentovane učenike leskovačkih osnovnih škola. Pod budnim okom instruktora kolonije prof. Dejana Nedeljkovića učesnici su imali priliku da uživaju u živopisnim predelima i da svoje impresije prenesu na slikarsko platno.

U sredu je održano takmičenje u stonom tenisu osnovaca iz škola u Pečenjevcu, Brestovcu i Razgojni. Najbolji su dobili medalje i pehare.

Za danas, četvrtak, planirana je projekcija animiranog filma za predškolce, a u petak će biti održane male škole glume, recitovanja, pevanja i folklora.

„Žao nam je što zbog trenutne situacije nismo u mogućnosti da održimo sve događaje u obimu u kojem su planirane, ali smo sigurni da će gosti Doma kulture uživati i ove godine u sadržajima koja smo im pripremili”, rekao je TV 4S, direktor Doma kulture Pečenjevce Miroslav Stanojević i još jednom naglasio da su u svakom pogledu ispoštovane mere zaštite od epidemije gripa.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: