AKTUELNO U LESKOVCU: Otvoren vrtić “Agnes” kapaciteta 40 dece

Loading

ЛЕСКОВАЦ – Последњих година бележи се тренд повећања броја деце чији родитељи користе услуге Предшколске установе. С обзиром на то да су капацитети установе попуњени, Град Лесковац је препознао проблем и одлучио да у наредном периоду изгради нови вртић у насељу стара Сточна пијаца. Поред тога, Град од прошле године издваја и 5 милиона динара годишње за субвенционисање приватних вртића, односно 80% од прописане цене у државном вртићу.

Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић је заједно са својим сарадницима и заменицом Аном Јанковић Стојановић посетио новоотворени вртић „Агнес“ који је адаптирала и ставила у функцију породица Драшковић.

Заменица градоначелника је том приликом захвалила породици Драшковић и истакла да је значајно што се привредни субјекти укључују у ову област јер ће доћи до растерећења Предшколске установе „Вукица Митровић“, што је значајно и за Град и за све родитеље којима је боравак у вртићу неопходан.

„С обзиром на то је вртић „Агнес“ испунио све строге критеријуме које је прописало Министарство и остварили право на субвенције, деца ће боравити у одличним условима и са њима радити стручна лица. Вртић је намењен деци од две и по године до поласка у школу, капацитет вртића је 40 деце која ће бити распоређена у 2 групе, запошљене су 4 васпитачице, један педагог и једна спремачица”, истакла је заменица Јанковић Стојановић и пожелела много успеха у раду, а малишанима пријатан боравак у предивном амбијенту.

Данас се обратила и Викторија Драшковић, оснивач вртића „Агнес“ и захвалила се свима што су данас посетили вртић и рекла: „Препознали смо потребу града за додатним капацитетима. Како расте запосленост тако расте и потреба за смештајем деце предшколског узраста. Адаптирали смо простор за две мешовите групе, старију и млађу, од по 20-оро деце и желимо да граду и родитељима олакшамо у овом погледу. Уложили смо много енергије и љубави у опремање простора. Субвенције града нам много помажу и родитељима ће плаћати 80% од тржишне цене.“

Деци и родитељима се нуди целодневни боравак са оброцима из Дома ученика. Услов за упис је одбијеница из државног вртића, да дете живи на територији Града Лесковца и да је држављанин Србије – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: