OBELEŽEN DAN OPŠTINE: „Služimo Srbiji, služimo Vlasotincu“

Loading

VLASOTINCE: DOBITNICI OKTOBARSKIH NAGRADA

VLASOTINCE – Dan opštine Vlasotince obeležen je danas svečanom sednicom Skupštine opštine na kojoj su uručena tradicionalna oktobarska priznanja. Ove godine slavi se i 75 godina od oslobođenja od fašizma, a u tom ratu učestvovalo je 3600 Vlasotinčana.

BRATISLAV PETROVIĆ, PREDSEDNIK OPŠTINE VLASOTINCE

U osmominutnom dokumentarnom filmu sažeti su rezultati rada lokalne samouprave između dva oktobra, čiji je zamah usporila pandemija korona virusa.

Predsednik opštine Bratislav Petrović rekao je da zbog toga neizvesnost provejava i u kratkoročnim, a kamoli u dugoročnim planovima.

-Zato ćemo raditi bez velikih obećanja, ali uz puno truda i zalaganja.Završićemo započete projekte i izraditi nove, one za kojima postoji realna potreba stanovništva. Namera je da i ubuduće ulažemo u sve oblasti života, a koliko i u kojoj meri zavisiće od raspoloživih sredstava. Zbog toga je važno da očekivanja prilagodimo novoj realnosti – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

Oktobarsko priznanje u vidu diplome 10. oktobar pripalo je:

  • Crvenom krstu Vlasotince,
  • Kovid ambulanti Doma zdravlja,
  • Timu za humanitarne akcije PU „Milka Dimanić“,
  • državnom sekretaru Ministartsva zdravlja prof. dr Berislavu Vekiću,
  • načelniku Štaba za vanredne situacije Ivanu Stankoviću i
  • radniku Centra za socijalni rad Snežani Daskalović
  • Diploma „10. oktobar“ sa novčanom nagradom od 50.000 dinara pripala je Žarku Ivkoviću, „srebrnom momku“ sa Međunarodne Mendeljejeve hemijske olimpijade, sada studentu hemije u Nišu.
MILAN JOVIĆ, PREDSEDNIK SO VLASOTINCE

Pre dodele diploma, predsednik SO Vlasotince Milan Jović podsetio je da su najveće opštinsko priznanje zaslužili i zaposleni u PU „Milka Dimanić“, koji su sa građanima i roditeljima evakuisali decu nakon izbijanja požara u objektu Dečja radost. “Želim da poručim zaposlenima da ih sledeće godine čeka to priznanje jer su ove godine sve procedure oko izbora bile završene, a onda je došlo do požara”, rekao je Jović.

U IME NAGRAĐENIH ZAHVALIO SE IVAN STANKOVIĆ

U ime dobitnika oktobarskih diploma emotivnim govorom zahvalio se načelnik Štaba za vanredne situacije i major Vojske Srbije u rezervi Ivan Stanković.

-Dragi prijatelji, dozvolite mi da ovo svoje obraćanje i izraz li;ne zahvalnosti upotpunim jednim vojničkim pozdravom – Služimo Srbiji. Biću slobodan da ovaj pozdrav dopunim još jednim, za mene veoma važnim – Služimo Vlasotincu. To je misao koju mi, Vlasotinčani, stalno moramo da imamo na umu, da je ponavljamo i stalno se prema njoj vladamo i to ne samo mi koji se bavimo javnim poslovima već svi, bez obzira na to čime se bave – poručio je Stanković.

TRIO GIMNAZIJALKI: MILA MITIĆ, PETRA DIMANIĆ I MILENA KRSTIĆ

Trio gimnazijalki, Mila Mitić, Petra Dimanić i Milena Krstić izveo je pesmu „Oj, Srbijo mila mati“, a Mila Mitić govorila je i Prkosnu pesmu Dobrice Erića.

Ovogodišnja svečanost održana je u prisustvu odbornika, rukovodstva lokalne samouprave i dobitnika priznanja, bez zvanica iz drugih oblasti života, zbog primene protivepidemijskih mera., prenosi agencija Publika.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor