DAN OPŠTINE VLASOTINCE: Položeni venci na spomenike oslobodiocima u oba rata

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ – Поводом сeдемдесет пете годишњице од ослобођења Власотинца у Другом светском рату делегације општине Власотинце и борачких организација положиле су венце на споменик жртвама фашизма на Старом гробљу.
Цвеће је најпре положили председник Милан Јовић, предсеник Скупштине општине Власотинце и Ивана Станојевић, секретар скупштине, а потом и делегације Оштинског одбора СУБНОР-а, Удружења ратних ветерана из 1999. године, Удружења потомака ратника 1912 – 1920. године и Удружења резервних војних старешина.
Након одавања поште жртвама рата и фашистичког терора минутом ћутања, Томислав Митић, председник Општинског одбора СУБНОРа-а је истакао значај поштовања и обележавања значајних датума из Другог светског рата јер се никада не сме заборавити борба против фашизма на тлу наше земље која је на трећем месту у свету по броју жртава у овом рату.
Делегације поменутих борачких удружења и Скупштине општине Власотинце потом су положиле венце на споменик у центру града ослободиоцима Власотинца у Првом светском рату и минутом ћутања такође одали пошту храбрим српским ратницима. Власотинце је у Великом рату ослобођено 6. октобра – преноси “Власина”.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: