NATAŠA DIMITRIJEVIĆ, DOKTOR EKONOMSKIH NAUKA: Čudno, čarobno mesto, priča

Loading

DR NATAŠA DIMITRIJEVIĆ: TALENAT U UMETNIČKO UMEĆE

Život – to si ti.

Svakim danom ti se menjaš. Ponekad se čini da dani, meseci i godine samo zato i služe. Potčinjeni su tebi i tvojoj promeni. Kao kad jesen oboji lišće na drvetu. Kao kad ga vetar svojim fijukanjem osnažuje. Tako i ti stojiš nepokoren. Odolevaš raznim fijucima života, prelamajući u sebi neke svoje jesenje boje.

Danas, ti si za jedan životni milimetar drugačiji, bolji. Danas si zakoračio u novi dan, zbacivši sa sebe neku otvrdlu staru ljušturu. Ostavio si za sobom malo gorčine, straha i prstohvat čežnjive tuge. Pružio si ruke u bolje sutra. Ushićeno koračavši napred.

Danas si stao na kamen koji te je juče spoticao. Danas si prihvatio stvari koje si juče bespoštedno odbacivao. Sutra ćeš se već malo podsmehnuti svom inatu. Reći ćeš sebi u bradu kako si posve detinjast bio. Danas, sebi praštaš sve nesavršenosti i nestašluke. Prihvatajući sebe, ti prihvataš druge. Sve ono što ti je smetalo, danas sa lakoćom prihvataš i obgrljuješ.

Prihvataš i obgrljuješ jer razumeš.

Život – to si ti.

Jedno čarobno mesto, tu unutar tebe. U jednom trenu, ti sebe podgurkuješ i ohrabruješ u novo sutra. Obećavaš samom sebi lakoću postojanja. I baš kao dete, ti se naivno i olako raduješ. Raduješ se čudima. A onda te, ta ista čuda raspamete. Dobiju sasvim drugačije oblike i teksture. Nisu ono čemu si se nadao i radovao. Jer ništa nije onako kako izgleda.

Dok se tako smušen, zabrinut i zbunjen koprcaš da shvatiš gde te tačno život prevario i obmanuo – gle! Život te ponovo iznenadi. Sam sebe iznenadiš. Kreneš putem koji ti je najpre zastrašujuće izgledao. A ništa nije onako kako izgleda.

Život – to si zapravo ti. Ti si to čudno, čarobno mesto. Ti si taj koji sebe vučeš za rukav i usmeravaš. Ti određuješ svoj put. Put kojim pretrčavaš olako kilometre ili se tromo vučeš uz ivičnjak, šutirajući svaki kamenčić na koji naiđeš.

Ipak, bilo da trčiš ili se vučeš, važno je da se krećeš i menjaš.

U sebe.

Ka sebi.

U neko drugačije, čudno čarobno mesto.

dr Nataša Dimitrijević

DR NATAŠA DIMITRIJEVIĆ

dr Nataša Dimitrijević: BIOGRAFIJA

Nataša Dimitrijević rođena je 16. marta 1979. godine u Leskovcu, gde je završila osmogodišnje i gimnazijsko obrazovanje. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Nišu 2004. godine. Na istom fakultetu 2010. godine odbranila je magistarsku tezu pod nazivom „Značaj društvene odgovornosti preduzeća u savremenim uslovima poslovanja“. Doktorat ekonomskih nauka stekla je odbranom doktorske disertacije 2016. godine na temu „Poslovna etika, društvena odgovornost i konkurentska prednost preduzeća”, na Fakultetu za finansije, bankarstvo i reviziju, Univerziteta Braća Karić u Beogradu.

Dr Nataša Dimitrijević trenutno je šef računovodstva u Prekršajnom sudu u Leskovcu. Od 2005. godine radi u OŠ ’’Kosta Stamenković’’ u Leskovcu na računovodstvenim poslovima. Nakon toga, zapošljava se 2006. godine u srednjoj Trgovinsko-turističkoj školi u Leskovcu, gde obavlja poslove profesora ekonomske grupe predmeta. Od 2008. godine radi u Regionalnom garancijskom fondu za južnu Srbiju gde obavlja funkciju v.d. direktora. Od 2009. godine obavlja poslove saradnika direktora za ekonomska pitanja u Agenciji za lokalno ekonomski razvoj u Leskovcu.

Pohađala je 2010. Univerzitet socijaldemokratije (UNISD), u organizaciji Centara za studije socijalne demokratije i Fondacije Friedrich Ebert Stiftung. Tokom 2012. godine učestvovala je u obrazovnom programu „Upravljanje projektnim ciklusom u projektima finansiranim od strane EU“, Beogradske otvorene škole. Teme sa ovih studija su usko povezane sa etikom i društveno odgovornim poslovanjem.

Angažovana je u okviru USAID projekta za reformu sudstva kao član radne grupe za Pristup sudu. U okviru ovog projekta učestvovala je na studijskom putovanju u Americi na temu upravljanja sudskom administracijom. Takođe, učesnica je studijskog putovanja u Brižu (Belgiji) u okviru projekta Speak European – Kancelarije za evropske integracije, pri čemu je tri nedelje pohađala nastavu o Evropskoj Uniju na Evropskom Koledžu.

Nataša Dimitrijević udata je i majka dvoje dece.

 

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor