TRGOVINSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA: Uspela akcija Đačkog parlamenta

Loading

TRGOVINSKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA LESKOVAC

LESKOVACTrgovinsko-ugostiteljska škola nema dovoljno sprava za fizičko vaspitanje pa je Đački parlamenta ove škole, prepoznavši problem, sredstva za nabaku opreme obezbedio preko projekta koji finansira Kancelarija za mlade grada Leskovca. Na ovaj način biće nabavljene lopte za pilates, sobni bicikl, strunjače, takozvani “gladijator” i druge sprave za parterno vežbanje.

Nakon što su učenici ove škole sa svojim profesorima otišli na kontrolu kod specijalistea sprotske medicine, u okviru javnog časa, rodila se ideja da se uradi projekat opremanja fiskulturne sale. Članovi đačkog parlamenta sa idejnim nacrtom obratili su se rukovodstvu škole, koje je prepoznalo značaj ovog projekta i pomoglo u ostvarenju njihovog cilja.

“Deformacija kičme kod mladih u razvoju, značaj fizičke aktivnosti za rast i razvoj bile su nam početna tačka u realizaciji ovog projekta. S obzirom na to da je svaki učenik koji je pregledan na sportskoj medicini dobio svoj karton u kome je navedeno koje korektivne vežbe treba da radi svako ponaosob, krenuli sa vežbama, a stanje svakog učenika biće praćeno do kraja školske godine, kada će se uraditi još jedan pregled, odnosno kontrola kod lekara sportske medicine” – kaže za STAV Dragana Ivančević, direktorica Turističko-ugostiteljske škole.

Sredstvima koja su im dodeljena preko Kancelarije za mlade, koja je zajedno sa lokalnom samoupravom prepoznala značaj realizacije jednog ovakvog projekta, Trgovinska škola će dobiti neophodnu opremu i za buduće generacije.

Vrednost projekta je 129.000 dinara, a opremanje sale za fizičko vaspitanje biće završeno do kraja kalendarske godine.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: