“LEDAMUS”: Koncert operske pevačice Anete Ilić uz klavirsku pratnju Vladimira Stojnića

Loading

LESKOVAC – U okviru LEDAMUS-a  u Svečanoj sali grada održan je koncert operske pevačice Anete Ilić uz klavirsku pratnju Vladimira Stojnića. Na programu su bile solo pesme Čajkovskog, Štrausa i Hana.

Aneta Ilić je jedna od vodećih vokalnih umetnica Srbije. Rođena je u Frankfurtu na Majni. Solo pevanje je studirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasama prof. Biserke Cvejić i prof. Irine Arsikin. Kao koncertna pevačica redovno nastupa u Srbiji i inostranstvu. Posebno treba istaći njene koncerte u Italiji, Holandiji , Nemačkoj, Francuskoj, Švedskoj, Poljskoj, Grčkoj, Rumuniji, Sloveniji i Hrvatskoj, kao i u okviru festivala BEMUS, NOMUS, BELEF, Contro canto (Rim), Muzičko bijenale Zagreb i Međunarodna tribina kompozitora.

Često nastupa kao solista sa simfonijskim i kamernim orkestrima, od kojih su najznačajniji Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar RTS, Ansambl solista Minhenske filharmonije, Beogradski gudački orkestar „Dušan Skovran“, Gudači Sv. Đorđa, a sarađivala je sa istaknutim dirigentima kao što su Leopold Hager, David Porcelijan, Uroš Lajović, Vladimir Kranjčević, Bojan Suđić, Darinka Matić-Marović i Ivo Lipanović. Aneta Ilić je redovni profesor na Katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Kako sama kaže ,,zadovoljstvo je nastupiti pred leskovačkom publikom jer muzika nije rezervisana samo za metropole, a posebno ushićenje je i činjenica da je ovo prvi nastup od epidemije coronavirusa”.

U izjavi za TV 4S Aneta Ilić dodaje i to da klasična muzika mora zauzeti svoje zasluženo mesto kod mladih.

I ovaj koncert u okviru LEDAMUS-a pratile su pojačane mere zaštite u skladu sa epidemiološkom situacijom, kao što je ograničeni broj publike, obavezne maske i propisana distanca.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: