UNDERGROUND FESTIVAL – VLASOTINCE: Slogan šestog festivala “Moj grad živi”

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ПРОЈЕКТИМА КРЕАТИВНИХ ЉУДИ ВЛАСОТИНЦЕ ЖИВИ УПРКОС КОРОНИ UNDERGROUND ФЕСТИВАЛ ЋЕ ОВЕ ГОДИНЕ БИТИ ОБОГАЋЕН НОВИМ САДРЖАЈИМА
Слоган овогодишњег, шестог по реду, UNDERGROUND фестивала биће “Мој град живи”. Припреме су већ у току, а новину у организацији фестивала представљаће нови садржаји у које ће бити укључени ученици основних и средњих школа.
Ранијих година у оквиру овог фестивала организована су такмичења младих ауторских бендова панк и рок музике. Гостовали су познати музички састави из земље и иностранства, приређиване су изложбе, промоције књига, пројекције филмова на тему музике.
Ове године све је мало другачије. Многе традиционалне манифестације су отказане, неке су прилагођене актуелној ситуацији, неке премештене у онлајн форму.
По свему судећи, UNDERGROUND фестивал ће успешно преживети ову по свему другачију 2020. годину. Додуше, у нешто измењеној форми, како би у разна такмичења било укључено што више деце и младих, како би наш крај био представљен кроз причу, песму, фотографију, гастрономију и како би живот био настављен што нормалније и када се чини да је то скоро немогуће.
Захваљујући локалној самоуправи са организаторима фестивала је недавно потписан уговор за реализацију пројекта “Мој град живи”, који ће се реализовати до краја децембра.
У оквиру овог пројекта расписан је конкурс за литерарне радове на тему “Јесен у мом крају” у коме ће учестовати ученици ОШ “Синиша Јанић”. Они ће учествовати и на ликовном конкурсу за радове од јесењег лишћа и цвећа и икебана од воћа и поврћа које сазрева код нас током јесени. Њихов ментор биће Славиша Шушулић, професор српског језика и књижевности.
На конкурсу за најбољу фотографију Власотинца учествоваће власотиначки гимназијалци. Планиране су и радионица за израду јела националне кухиње за ученике English club-a. Са ових радионица биће урађена и видео презентација. Радионицу ће водити Ивана Краинчанић, а ментор је Биљана Пиповић, професорка енглеског језика.
Презентација најбољих радова планирана је у Народној библиотеци “Десанка Максимовић”, уз музички наступ чланова English club-a. За победнике конкурса награде ће обезбедити Културни центар, Народна библиотека „Десанка Максимовић“, Туристичка организација, књижара „Унима“ и посластичара 5+.
На завршној манифестацији наступиће Женско певачко друштво, а биће организована и презентација локалне кухиње. Све планирано, посебно датуми умногоме ће бити условљени развојем епидемилошке ситуације. Уколико се ситуација погорша радови ученика биће презентовани онлајн.

НАПОМЕНА: Пројекат – Култура и образовање у време интернета. Овај садржај део је пројекта који је суфинансирала општина Власотинце. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“ (Уговор о додели средстава из буџета општине Власотинце). Напомена: видети сајт (поглавље о Власотинцу)

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: