LKC: Otvoren 58. Oktobarski likovni salon, prvonagradjeni umetnik Ivan Milenković

Loading

LESKOVAC – U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra otvoren je sinoć 58. Oktobarski likovni salon. Na konkurs su ove godine pristigla 83 rada, a žiri je za najbolji proglasio rad Ivana Milenkovića „Smart phone light 12“ .Druga nagrada pripala je  Zoranu Krulju za sliku „Veliki dirigent “, dok je treću nagradu osvojila Jelena Dojčinović za sliku „Japanese blue“.

Kako je kazala direktorka LKC-a Sanja Conić postavka obuhvata 46 dela 34 autora različitih generacija i likovnih poetika. Selekciju radova obavio je stručni žiri koji su činili istoričari umetnosti Biljana Grković, dr Srđan Marković i Milica Todorović koji su konstatovali značajno interesovanje umetnika za salon, raznovrsnost poetika i medija u kojima su dela izvedena, kao i priliv umetnika mlađe generacije što obezbeđuje kontinuitet i dalji kvalitativni uspon regionalne likovne scene.

Izložbu je otvorio Srđan Marković primetivši da je ove godine bilo više radova nego ranije, što je ohrabrujuće. Prvonagrađeni Ivan Milenković ističe da je Oktobarski likovni salon prilika za afirmaciju mladih slikara i da nagrada  za njega predstavlja posebnu čast. Otvaranje izložbe pratile su i adekvatne mere epidemiološke zaštite – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor