MEDVEĐA: Povezivanje diјаspore i matice projektom ,,Link Up! Serbia II’’

Loading

ДЕТАЉ СА САСТАНКА У КАБИНЕТУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ДР НЕБОЈШЕ АРСИЋА

МЕДВЕЂА – Повезивање дијаспоре и матице пројектом ,,Link Up! Serbia II’’

,,Link Up! Serbia II’’- је пројекат финансиран од стране аустријске развојне сарадње са циљем јачања и подстицања предузетништва са и кроз српску дијаспору у Аустрији, Швајцарској и Немачкој, олакшавајући приступ знању, пословним мрежама и финансирању.

Национални партнер на пројекту je Министарство за европске интеграције Републике Србије, а пројекат успоставља пословни хаб дијаспоре, у сарадњи са Привредном комором Србије, Развојном агенцијом Србије и регионалним развојним агенцијама.

МЕДВЕЂА: СЕДИШТЕ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

За општине са југа техничку подршку ће пружати Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа, који је започео имплементацију пројекта ,,Link Up! Serbia II’’. У оквиру пројекта планиране су посете свим локалним самоуправама Јабланичког и Пчињског округа ради представљања пројекта и прикупљања информација значајних за потенцијалне инвеститоре из дијаспоре као и мапирање директних инвестиција из дијаспоре.

У кабинету председника општине Медвеђа др Небојше Арсића одржан је састанак са директорком Центра за развој Јабланичког и Пчињског округа Драганом Белензадом која је са својим сарадником представила све могућности које пројекат ,,Link Up! Serbia II’’пружа. Састанку је присуствовао и Дејан Симић, координатор за локални економски развој општине Медвеђа.

У оквиру пројекта је припремљен Пакет техничке помоћи који је осмишљен тако да нашој дијаспори пружи све битне информације приликом инвестирања у нашим општинама као и инвестиционе прилике која дијаспора може да улаже, уз институционалну подршку локалних самоуправа.

Link Up! Serbia II пројекат подржаће грантовима 6 регионалних развојних агенција у креирању и имплементацији техничке подршке ка градовима и општинама у Србији до децембра 2020. године. 

Пројекат садржи 4 дела: подршку малим и средњим предузећима менторисањем ка интернационализацији; подршку градовима и општинама у привлачењу и реализацији успешне сарадње са дијаспором; подршку директне сарадње између дијаспоре и предузећа и градова у Србији; подршку организацији успешних пословних скупова у Србији и у дијаспори.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor