MEDVEĐA: Manastir Hilandar i kompanija „CarGO Technologies“ ulažu u razvoj

Loading

МЕДВЕЂАДанас је Високопреподобни архимандрит Методије, игуман манастира Хиландар са Свете Горе, по први пут посетио општину Медвеђа у пратњи његовог преосвештенства епископа нишког господина Арсенија.

Овом приликом игуман Методије се сусрео са председником општине Медвеђа др Небојшом Арсићем где је договорен наставак радова на изградњи свеправославног кампа пријатељства, намењеног деци и омладини који ће бити изграђен у Сијаринској Бањи.

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић истакао је да је ово историјски и велики дан за општину Медвеђа, јер је у посету дошао игуман најзначајније српске светиње, а то је манастир Хиландар.

Председник је изразио задовољство што ће манастир Хиландар на територији ове општине изградити камп намењен деци и омладини из свих српских земаља. Ово је само први корак значајне будуће сарадње између манастира Хиландар и општине Mедвеђа, а све у циљу подршке развоју Сијаринске Бање и опстанку народа на овим просторима. Током разговора са председником општине и његовим сарадницима, игуман Методије се захвалио на топлом и срдачном пријему и истакао да је данас Хиландар сједињен са општином Медвеђа и да општина Медвеђа постаје Метох манастира Хиландар.

Игуман је председнику општине Медвеђа исказао жељу да се што пре заврши изградња кампа уз помоћ компаније „CarGO Technologies“ која је генерални покровитељ овог пројекта и сваку другу врсту помоћи житеља општини Медвеђа. Разговору је присуствовао епископ нишки, господин Арсеније.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor