AKTUELNO U LEBANU: “Provetravanje” u vrhu lokalne samouprave i preduzećima

Loading

LEBANE – Na 4. sednci SO, umesto dosadašnjeg zamenika predsednika opštine Lebane Gorana Lazarevića, ovu funkciju obavljaće Srđan Jović, iz Socijalističke partije Srbije o čemu su se odbornici izjašnjavali tajnim glasanjem. Izabrana su i dva člana Opštinskog veća: oba iz SPS-a Goran Cenić i Ivan Spasić.

Na ovoj sednici odlučeno je da ubuduće funkciju v.d direktora JP imovina Lebane obavlja diplomirani ekonomista Bojan Jovanović, a u ovom preduzeću imenovani su i novi članovi Nadzornog odbora.

U JKP Komunalac, kako je obrazloženo, zbog isteka funkcije zamenjen je nekadašnj direktor, a na njegovo mesto postavljen je v.d direktora dipl. ekonomista Miloš Stevanović. Prema odluci odbornika ubuduće će funkciju v.d direktora obavljati dosadašnji pomoćnik predsednika opštine Lebane Miodrag Živković, a imenovani su i članovi Nadzornog odbora ovog preduzeća.

Predsednik Skupštine opštine Boban Pejić istakao je da se zbog aktuelne epidemiološke situacije koja je vezana za virus kovid 19 ove godine slava Lebana, koja je i ujedno Dan grada neće obeležavati masovno nego skromno u prostorijama skupštine opštine i uz ograničeni broj ljudi. Odbornici su doneli odluke koje se odnose i na razrešenje i imenovanje članova školskih odbora u osnovnim školama ,,Vuk Karadžić” i ,,Radoje Domanović”. Usvojen je i predlog odluke o imenovanju Odbora za administrativno mandatna pitanja, a na čelu ovog tela postavljen je Marko Sokolović, dok se na čelu Odbora za izbor i imenovanja postavljen Nikola Kitanović -prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor