CENTAR ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE I OBRAZOVANJE: Obeleženo deset godina rada

Loading

LESKOVAC Centar za stručno usavršavanje i obrazovanje obeležio je deset godina postojanja. Epidemiološka situacija nije dozvolila da zaposleni ovaj značajan jubilej obeleže svečano i glamurozno, kako su planirali, ali to nije umanjilo činjenicu da Centar uspešno i veoma produktivno radi čitavu deceniju.

Na današnjem obeležavanju obratila se direktorka Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju Emina Jovanović koja je naglasila da je ova institucija postala sinonim stalne edukacije prosvetnih radnika i učenika, a uvođenjem novih sadržaja kao što su naučni klub i park uvela je i važne novine u sveukupnom obrazovanju najmlađih.

U ime lokalne samouprave govorila je Aleksandra Đorđević, članica Gradskog veća, koja je podsetila na činjenicu da je pre 10 godina švajcarska vlada investirala u ovaj projekat kojim je ustanova, nekadašnji objekat škole “Svetozar Marković”, zasijala punim sjajem i potpuno drugačijim izgledom. Za deset godina stečeno je puno saradnika, prijatelja, i realizovano dosta programa stručnog usavršavanja kroz seminare, stručne skupove i projekte.

Umesto ceremonije obeležavanja, snimljen je film o Centru u kojem se govori o aktivnostima ove ustanove. Uvodnu reč u filmu dao je gradonačelnik Goran Cvetanović, a nakon njega  direktorka Emina Jovanović.

Gradonačelniku Goranu Cvetanović ova ustanova je uručila specijalnu zahvalnicu, a zahvalnice su dobili i mediji koji su pratili rad Centra za stručno obrazovanje tokom protekle decenije – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: