VLASOTINCE: Vanredna situacija od danas, u narednih 14 dana!

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ: СВЕ ВИШЕ ИНФИЦИРАНИХ ОСОБА

ВЛАСОТИНЦЕПоводом актуелне епидемилошке ситуације у граду на Власини, предузете су бројне мере како би се зауставило даље ширење цовид 19.

ОБЈАВЉУЈЕМО САОПШТЕЊЕ:

На предлог Завода за јавно здравље Лесковац и Штаба за ванреден ситуације, председник општине Братислав Петровић увео је данас ванреду ситуацију на територији општине Власотинце на 14 дана. Разлог за доношење ове одлуке је повећање броја заражених вирусом корона.

Од 2. новембра до данас, од 91 тестиране особе са територије власотиначке општине 47 их је позитивно, што представља више од 50 узорака. ЗЗЈЗ је овакву ситуацију оценио као неповољну са тенденцијом даљег погоршања.

Пооштравање мера подразумева ограничавање рада свих угоститељских објеката и оних који поред основних услуга пружају и угоститељске услуге (касина, кладионице, ноћни клубови, играонице) од 21 сат до 6 сати наредног дана.

Забрањено је окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите, односно дозвољен је боравак једног лица на четири метра квадратна корисне површине, а највише 30 особа, уз поштовање прописаних мера личне заштите.

У наредних 14 дана забрањено је организовање свих прослава, славља и спортских догађаја.  Наложено је спровођење мера заштите и у верским објектима и приликом вршења верских обреда. Штаб је раније препоручио да се славе прослављају у кругу уже породице.

Начелнику Општинске управе наложено је да појача рад инспекцијских служби и да о извршеним контролама свакодневно информише Штаб за ванредне ситуације.

ЈКП Водовод ће појачати дезинфекцију јавних површина, а  посебно прилазних путева и платоа око Дома здравља, школа, објеката предшколске установе, затим око зелене, млечне и сточне пијаце, као и поред банака и поште.

-Апелујем на грађане да поштују све прописане мере и да заједно превазиђемо ситуацију која прети да постане још озбиљнија, каже командант Штаба за ванредне ситуације Братислав Петровић.

 

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: