NARODNI MUZEJ: 16. Evropska noć muzeja u Leskovcu

Loading

ЛЕСКОВАЦМанифестација „Музеји за 10“ у оквиру које домаћи музеји обележавају националну недељу музеја ближи се крају. Широм Србије могуће је бесплатно посетити музеје и учествовати у најразличитијим програмима.

Дана 14.11.2020. године обележена је 16. по реду Европску Ноћ музеја, за коју је Народни музеј у Лесковцу организовао бесплатно вођење кроз његове сталне поставке. Стална поставка музеја „Времеплов лесковачког краја“ могла се посетити.

У оквиру програма Ноћи музеја посетиоци су могли да посете изложбу „Пет прича“ аутора Mili2nd као и изложбу радова ученика средњег образовања Ш.О.С.О. „11. Октобар“.

На самом почетку манифестације, почетком у 16 часова оржана је шетња новим делом сталне поставке „Лесковац – Српски Манчестер 1878 – 1941“ на знаковном језику.

Све посетиоце који су спречени да физички буду са нама и посете наше објекте подсећамо да је Народни музеј у Лесковцу део глобалне мобилне апликације „Cultural Places“. Поред ове, на Гугл и Иос продавницама можете преузети мобилну апликацију „Лесковац – Српски Манчестер“ у оквиру које можете сазнати више о новој сталној поставци у Музеју. Преузимање апликација је бесплатно.

Посетиоце авантуристичког духа позивамо да погледају 3Д реконструкцију Царичиног града.

Студенти Електронског факултета у Нишу су, у оквиру пројекта „Платформа за 3Д дигитализацију непокретних културних добара Србије“, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, урадили и 3Д скенирање Скобаљић града.

Нисмо заборавили најмлађе. На званичној презентацији музеја у Лесковцу, у оквиру странице Дигитални музејон, малишани се могу упознати са епизодама серијала „Музејска азбука“ и учествовати у Изванредном музејском квизу, а на Јутјуб каналу Народног музеја у Лесковцу можете послушати и аудио водич кроз сталну тактилну изложбу, или погледати водич на знаковном језику.

Све који одлуче да нас посете обавештавамо да Народни музеј у Лесковцу послује по препорукама Владе Републике Србије донетим Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, и исказаним чланом 7а који се односи на рад културних институција и организовање културно-уметничких манифестација. Редовно дезинфикујемо своје просторије, носимо заштитне маске, приликом контакта са посетиоцима, држимо препоручену дистанцу – објављено је на званичном ФБ страници Народног музеја у Лесковцу.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor