GIMNAZIJA “STEVAN JAKOVLJEVIĆ”: Dan škole obeležili virtuelno razmenom sadržaja!

Loading

ВЛАСОТИНЦЕ: ГИМНАЗИЈА “СТЕВАН ЈАКОВЉЕВИЋ”

ВЛАСОТИНЦЕ Гимназија „Стеван Јаковљевић“ јуче је први пут обележила Дан школе без традиционалне ученичке приредбе и окуљања. С обзиром да је на снази ванредна ситуација због епидемиолошке ситуације у власотиначкој општини, гимназијалци су виртуелно разменили садржаје и на тај начин обележили дан битан за ову образовну установу.

У својој поруци, директор власотиначке гимназије Драгиша Поп Илић је написао: „Поштоване колегенице и колеге, поштовани ученици, у име управе школе и у своје лично име, срећан Вам Дан школе. Желим вам добро здравље, а за остало ћете се већ снаћи. Још једном бих захвалио свим колегама и ученицима који су се потрудили да нам у овим околностима Дан школе изгледа колико-толико нормално“.

У име ученика обратио се Петар Вељковић, а снимак је подељен на друштвеним мрежама. У својој поруци он је између осталог поручио: „Срећан Дан школе свим гимназијалцима, директору и професорима са жељом да ускоро опет будемо заједно, да заједно стичемо нова знања и пријатељства за цео живот. Да се радујемо, дружимо, учимо, путујемо заједно, да заједно маштамо, да се волимо. Да следећи Дан школе прославимо у нашој школи, здрави и срећни“.

Ученици који похађају предмет језик, медији и културу приредили су виртуелну изложбу фотографија родног места. Професор музичке културе Игор Ранђеловић са ученицама Петром Диманић, Милом Митић и Миленом Кристић за ову прилику припремили су и извели песму Црвен цвете.

Ученици првог разреда приредили су виртуелну изложбу под називом Линија, траг кретања једне тачке , у техникама оловка, туш и креда. Идеја да се приреди изложба потекла је од професора ликовног Гордане Сеничанин.

На крају гимназијалци су изразили наду да је ово једини Дан школе који обележавају на овај начин, истичући своју жељу и наду да се поново нађу у својим школским просторијама и клупама.

НАПОМЕНА: Пројекат – Култура и образовање у време интернета. Овај садржај део је пројекта који је суфинансирала општина Власотинце. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.“ (Уговор о додели средстава из буџета општине Власотинце). Напомена: видети сајт (поглавље о Власотинцу)

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: