HUMANITARNI BAZAR: Oliver Pal Gajodi iz Subotice, beba boluje od smrtonosne spinalne mišićne atrofije

Loading

LESKOVAC Oliver Pal Gajodi iz Subotice je jedanaestomesečna beba koja boluje od smrtonosne spinalne mišićne atrofije tip 1. Lek za ovu bolest postoji, ali košta neverovatnih 2,3 miliona evra. Grupa humanih žena iz Leskovca priključila se brojnim akcijama širom Srbije za pomoć ovom detetu, organizacijom humanitarnog bazara . Na bazaru koji je imao izuzetan odjek  Leskovčani su mogli  da kupe novogodišnje ukrase i dekoraciju, igračke, knjige, nakit, slatkiše…

  • Celokupan prihod namenjen je lečenju malog Olivera koji će 17. decembra u bolnici proslaviti 1. rođendan. Oliver je u bolnici već 9 meseci. Zbog brze progresije bolesti, ne može samostalno ni da diše, već to radi preko respiratora, a hrana mu se unosi direktno u želudac. Za zabavu najmlađih na današnjem  bazaru pobrunuo se je i Deda Mraz sa kojim su mališani mogli da se fotografišu.

  • Za posetioce i učesnike Humanitarnoh bazara bile su obavezne maske, obezbeđena su sredstva za dezinfekciju ruku, a plato na kome je održan bio je na otvorenom i samim tim bezbedan za posetioce.
  • Sa ovog mesta upućen je i apel na sve privrednike i preduzetnike, da ukoliko su u mogućnosti, makar simboličnom donacijom pomognu malom Oliveru da dođe do preko potrebne terapije – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: