CRNA TRAVA: Tehnička škola “Milentije Popović” ponos srpskog neimarstva

Loading

CRNA TRAVA – Tehnička škola ,,Milentije Popović” u Crnoj Travi, koja u svom sastavu ima i Dom učenika, osnovana je daleke 1909. godne, a bila je i ostala rasadnik kadrova za potrebe građevinarstva koje je sinonim za sve Crnotravce.

INTERVJU: DRAGAN KOCIĆ, DIREKTOR TEHNIČKE ŠKOLE, U RAZGOVORU SA NOVINAROM I UREDNIKOM TV 4S BRATISLAVOM LEKIĆEM
  • Škola u svom sastavu ima i muzej sa slikama i maketama svega onoga što su Crnotravci radili širom sveta uključujući zgradu Narodne skupštine, Narodne banke, kao i brojnih palata širom Kraljevine Jugoslavije i SFRJ.
TEHNIČKA ŠKOLA: MUZEJ OVE VASPITNO-OBRAZOVNE USTANOVE

Direktor ove škole Dragan Kocić ističe da škola u svom sastavu ima i Dom učenika sa smeštajnim kapacitetom od 76 mesta, a učenici imaju i svoju menzu koja radi po svim priznatim standardima koji zadovoljavaju nutritivnu vrednost. Đacima su  na raspolaganju TV sala, internet, biblioteka i drugi sadržaji. Ovu školu pohađa trenutno 80 učenika i to u području rada geodetski tehničar.

CRNA TRAVA: DETALJ IZ TEHNIČKE ŠKOLE

Kako zaključuje Kocić, ovo je deficitaran smer, koji ima perspektivu za dalje školovanje, ali i uključivanje u proces rada. Geodetski smer pohađaju uglavnom učenici sa strane – prenosi TV 4S.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: