LESKOVAC: Episkop niški Arsenije i dr Goran Cvetanović razgovarali o daljoj gradnji verskih objekata

Loading

ЛЕСКОВАЦ: ЕПИСКОП НИШКИ АРСЕНИЈЕ И ДР ГОРАН ЦВЕТАНОВИЋ

ЛЕСКОВАЦЕпископ нишки Арсеније је посетио кабинет градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића са којим је на састанку разговарао о наставку улагања у верске објекте у граду.

  • Пре свега, било је речи о планираним радовима на Парохијском дому у оквиру цркве Свете Тројице за којe је крајем октобра расписана јавна набавка, али се на исти пријавио један извођач радова који није испунио предвиђене услове. Из надлежних одељења је овом приликом потврђено да ће нова јавна набавка бити спроведена почетком јануара како би се овај црквени објекат реконструисао и уредио.
  • Уједно је било речи и о наставку радова на изградњи цркве Светог Симеона Мироточивог у насељу Дубочица који су привремено стопирани због тренутне епидемиолошке ситуације. Према речима градоначелника Лесковца, овај верски објекат у који је до сада уложено скоро 27 милиона динара, ће наставити да се гради с обзиром на то да је у буџету града за 2021. годину резервисано 8,8 милиона динара за предвиђене подополагачке радове на овом храму у највећем насељу у Лесковцу.
  • У току састанка говорило се и о предстојећој крсној слави Свети Никола, коју обележава највећи број верника. Закључено је да и локална самоуправа и црква имају обавезу да упозоре грађане да поштују важеће епидемиолошке мере како би себе и своје ближње заштитили од заразне болести Ковид-19 уз апел да верници ове године у најужем кругу породице обележе породичну славу.

Подсетимо, епископу нишком г.г. Арсенију је ове године на Свечаној седници поводом дана града Лесковца уручена Октобарска награда Медаља – објављено је на званичном сајту Града Лесковца.

Recommended For You

About the Author: danilo kocic

Ostavite odgovor

%d bloggers like this: